string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Botteghin: ‘Gevoel dat we in een flow zitten’.

Donderdag 03 april 2014 om 13:59

FC Groningen trapt vrijdagavond speelronde 31 in de Eredivisie af in Zwolle. Voor Eric Botteghin is het treffen met zijn oude ploeg PEC, een speciaal weerzien. Verdediger Lorenzo Burnet viel vorige week nog geblesseerd uit, maar is fit genoeg om vrijdag te spelen.

Burnet moest zich in Eindhoven tijdens de gewonnen wedstrijd tegen PSV na een half uur laten wisselen vanwege een rugblessure. Gelukkig voor FC Groningen en Burnet kan de linksback morgenavond wel spelen tegen PEC Zwolle. “Ik heb deze week wel aangepast getraind,” aldus Burnet.
Focus
“We hebben de focus puur gelegd op de wedstrijd van vrijdag en ik ben fit genoeg om te spelen. Het gaat goed, al voelt mijn rug af en toe nog een beetje stijf aan, maar ik heb het zorgvuldig laten behandelen. In de wedstrijd tegen PSV schoot het er zomaar in, hoe het kwam, weet ik niet eens precies. Ik heb altijd al wat spanning in mijn onderrug en het is zaak om die spanning zo veel mogelijk weg te houden.”
De fanatieke linkerverdediger weet dat de tegenstander van vrijdag een goed seizoen draait, maar ziet kansen voor een goed resultaat. “PEC Zwolle is een mooie tegenstander, maar als wij gewoon scherp spelen en hard werken moet het goed komen. Hopelijk kunnen we de drie punten uit Zwolle meenemen.”
Speciaal
Eric Botteghin werd begin 2007 door Zwolle vanuit zijn vaderland Brazilië naar Nederland gehaald. De sterke verdediger speelde viereneenhalf jaar in Zwolle alvorens hij via twee seizoenen NAC Breda, afgelopen zomer bij FC Groningen terecht kwam. “Het is speciaal om daar weer te spelen,” zegt Botteghin. “Het is voor mij allemaal in Zwolle begonnen hier in Nederland. Ik heb nog een half jaar in het oude stadion gespeeld en vervolgens in het huidige stadion.”
Botteghin geeft aan nog altijd veel voor Zwolle te voelen, maar wil niets liever dan met FC Groningen winnen van zijn oude werkgever. “Ik volg de club nog steeds en het was vorig jaar heel speciaal om daar voor de eerste keer als tegenstander weer terug te komen. Het was een warm welkom met allemaal cadeautjes. Dat is leuk, maar als je eenmaal op het veld staat, ben je puur gefocust op de wedstrijd en wil je winnen.”
“Het is een heel belangrijke wedstrijd gezien de strijd op de play-offs en we zullen volledig gefocust zijn. PEC Zwolle kent een heel goed seizoen, staat in de KNVB-bekerfinale en is gewoon een moeilijke tegenstander. Een overwinning daar is echter wel mogelijk.”
Vertrouwen
De verdediger voelt het vertrouwen in het team groeien na de overwinningen van de laatste weken. “Hoewel het maar twee wedstrijden zijn, heb ik het gevoel dat we in een bepaalde flow zitten. Het waren natuurlijk niet de minste teams die we hebben verslagen en het heeft ons het nodige zelfvertrouwen gegeven. Hopelijk kunnen we de reeks doorzetten.”
FC Groningen won de laatste twee wedstrijden van tegenstanders die hoog in de Eredivisie staan. PEC Zwolle staat vlak onder FC Groningen, maar Botteghin weet dat zijn team alles moet geven om tot een goed resultaat te komen. “Van onderschatting zal geen sprake zijn,” zegt Botteghin stellig. “We weten namelijk heel goed waarom we tegen Vitesse en PSV hebben gewonnen. We hebben in die wedstrijden heel hard gewerkt voor elkaar en elkaar overal geholpen. Als we dat doen, zijn we goed, maar als we gaan denken dat we een topteam zijn, gaat het mis. We weten heel goed wat onze positieve en negatieve kanten zijn. Die werklust voor elkaar moeten we zien vol te houden.” 

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard