string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bos: ‘Fysiek kan ik het aan en mentaal zit het goed’.

Dinsdag 23 september 2014 om 13:53

Henk Bos speelde afgelopen zondag voor het eerst in ruim anderhalf jaar weer een officiële wedstrijd in het eerste van FC Groningen. De buitenspeler mocht in Utrecht vijfentwintig minuten meedoen en maakte daarmee zijn rentree na een zware knieblessure. Hoewel de bekerwedstrijd tegen Barendrecht vlot volgt op de wedstrijd in de Domstad, is Bos wederom klaar om eventueel minuten te maken.

Na een lange periode van revalideren en keihard werken betekende de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht voor Bos een terugkeer op het hoogste niveau. “Ik heb mij altijd wel voetballer gevoeld, maar uiteraard was er wel wat gezonde spanning aanwezig. Ik hoorde eerder vorige week dat ik weer bij de wedstrijdselectie zou horen en vond het leuk om weer op de bank te mogen zitten bij het eerste. Daar heb ik het afgelopen jaar hard voor gewerkt.”
Bos kwam na ruim een uur spelen in de ploeg voor Nick van der Velden. “Of het me verrast heeft dat ik mocht invallen? Nee niet echt, ik train goed en heb in de Beloften mijn wedstrijden gespeeld. Wel was het verrassend dat ik als eerste mocht invallen. Als je aan die lijn staat, denk je er wel even aan waarvoor je het allemaal hebt gedaan. Ik had in het begin wat moeite met het tempo in de wedstrijd, maar dat ging later beter. Als team was het natuurlijk heel vervelend dat we de wedstrijd verloren.”
Met het bekerduel tegen Barendrecht staat de komende wedstrijd alweer snel op het programma. Mocht Bos woensdag in het veld komen voor de Trots van het Noorden, zal hij er staan. “Het is voor ons na het vervelende verlies even snel schakelen. Fysiek kan ik het aan en ook mentaal zit het goed. Ik heb in de duels geen last van mijn knie. Conditioneel moet het nog wel beter. Ik heb natuurlijk nog geen negentig minuten gespeeld. De partijen die je op de training speelt, zijn toch anders dan in de wedstrijden.”    
Barendrecht is een ploeg waar FC Groningen zeker rekening mee houdt. Bos weet dat clubs uit het amateurvoetbal vaak iets extra’s kunnen tegen profclubs. “Er zijn altijd verrassingen in het bekertoernooi, maar wij hebben genoeg kwaliteit om daar te winnen. Wij hebben een beter team denk ik en we zijn er klaar voor.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard