string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Zware knieblessure Kieftenbeld, prijs Davidson.

Maandag 15 april 2019 om 12:20

Een moeizame eerste, maar strijdbare tweede helft leverde FC Groningen zondagmiddag in de Derby van het Noorden een punt op tegen sc Heerenveen. Invaller Paul Gladon was in Friesland met zijn derde goal in de laatste drie wedstrijden wederom goud waard voor de ploeg. In Boetnlaand kreeg Maikel Kieftenbeld slecht nieuws, mocht Jason Davidson zilverwerk ophalen en keerde Tim Sparv terug in de basisopstelling.

Vorige week meldden we in deze rubriek het uitvallen van Maikel Kieftenbeld tijdens de gewonnen wedstrijd van zijn ploeg Birmingham City tegen Leeds United. De middenvelder moest met een brancard van het veld en later in de week werd bekend dat Kieftenbeld een zware knieblessure heeft opgelopen.
 
De voormalig captain van de FC heeft de voorste kruisband van zijn rechterknie gescheurd en moet binnenkort worden geopereerd. Kieftenbeld is in Engeland – net als in zijn tijd bij FC Groningen – uitgegroeid tot publiekslieveling, mede door zijn passie en strijdlust. Die mentaliteit gaat hem gegarandeerd helpen in een hopelijk voorspoedig herstel.
 
Premiers Plate
Jason Davidson vierde afgelopen weekend feest in Australië. De back kroonde zich samen met zijn ploeggenoten van Perth Glory tot winnaars van de ‘Premiers Plate’. De ‘Premier’ is het team dat na het reguliere seizoen bovenaan in de competitie is geëindigd. Door de 1-0 winst in de thuiswedstrijd tegen Newcastle Jets is het team van Davidson twee speelrondes voor het einde niet meer te achterhalen.
 
In de Australische competitie worden twee prijzen uitgereikt. De club die na het reguliere seizoen bovenaan staat, zijn Premiers. De final-play-offs tussen de top-6 van de reguliere competitie gaat uitmaken wie zich aan het eind van het seizoen de kampioen ‘Champion’ van Australië mag noemen. Naast de eerste prijs voor de club in vijftien jaar, verzekerde Perth zich van een plaats in de Aziatische Champions League van volgend jaar.
 
Basis
Tim Sparv stond zondagmiddag voor het eerst in twee maanden weer eens in de basisopstelling tijdens een competitiewedstrijd van zijn Deense ploeg Midtjylland. De Finse middenvelder speelde het gehele thuisduel tegen Odense en won met 2-0. Midtjylland verstevigde daarmee haar tweede plaats in de competitie en staat op vijf punten achterstand van koploper Kopenhagen. Komende donderdag spelen de nummers 1 en 2 tegen elkaar.
 
Alexander Christovao debuteerde afgelopen vrijdag voor zijn Roemeense ploeg Dinamo Boekarest. De spits kwam afgelopen winter over vanuit Polen en behoorde vrijdag voor de uitwedstrijd tegen CSM Politehnica Iași voor het eerst tot de wedstrijdselectie. Christovao mocht 13 minuten voor tijd invallen en won met 1-0. Dinamo Boekarest, dat uitkomt op het hoogste niveau, staat op de tweede plaats in de degradatiegroep van de Roemeense competitie.
 
Record
Normaal gesproken behoren de prestaties van voormalig FC’ers in de Eredivisie niet tot de rubriek Boetnlaand, maar deze keer maken we een uitzondering. Eric Botteghin, verdediger van Feyenoord, speelde afgelopen zaterdag zijn 219e wedstrijd in de Eredivisie. Daarmee heeft hij het record van de Braziliaan met de meeste Eredivisieduels op zijn naam geschreven. Botteghin kwam tot 69 Eredivisiewedstrijden voor FC Groningen. Allemaal basisplaatsen, waarin hij slechts één keer eerder van het veld moest vanwege een rode kaart. Die kaart werd later geseponeerd. Botteghin maakte deel uit van het FC Groningen-team dat in 2015 de KNVB-beker won.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard