string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Vreugde, verdriet en opluchting.

Maandag 14 mei 2018 om 12:23

FC Groningen speelt morgenavond (dinsdag 15 mei) om 19.00 uur de laatste wedstrijd van het seizoen. De Trots van het Noorden neemt het tijdens een duel in Ten Boer op tegen Omlandia. In Boetnlaand eindigden diverse competities met opluchting en verdriet voor verschillende voormalig FC’ers. Simon Tibbling pakte in Denemarken een mooie prijs.

Tibbling speelde op Hemelvaartsdag de Deense bekerfinale met zijn ploeg Brøndby. De topclub had al tien jaar geen enkele prijs gewonnen, maar begon de wedstrijd als favoriet tegen Silkeborg. Tibbling stond in de basisopstelling en speelde de gehele wedstrijd.
 
Bekersucces
In het duel met een prachtige ambiance kwam Brøndby na ruim een half uur spelen verrassend op achterstand. De ploeg van Tibbling zette echter nog voor rust orde op zaken met twee treffers en gooide in blessuretijd van de wedstrijd het duel volledig in het slot. Brøndby won uiteindelijk met 3-1, voor Tibbling de tweede bekerwinst in zijn carrière. Drie jaar geleden won de Zweedse middenvelder de KNVB-beker met FC Groningen.
 
Tibblings voormalige Zweedse club Djurgardens kroonde zich afgelopen week ook als bekerwinnaar. Malmö werd in de finale met 3-0 verslagen. Hampus Finndell, voormalig jeugdspeler van FC Groningen, zat niet bij de wedstrijdselectie van Djurgardens. Het Zweedse talent kwam tijdens een eerdere bekerronde wel eenmaal als invaller in het veld en mag zich dus ook bekerwinnaar noemen.
 
Degradatie
Filip Kostic kende een zeer teleurstellend weekend. Zijn ploeg Hamburger SV degradeerde voor het eerst in de geschiedenis van de club uit de Duitse Bundesliga. Kostic begon in de laatste competitiewedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach in de basisopstelling. HSV won de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 2-1, maar omdat concurrent VfL Wolfsburg ook won, viel het doek voor de Hamburgers. Het is voor Kostic de tweede keer dat hij degradeert uit de Bundesliga, het overkwam de aanvaller eerder met zijn vorige club VfB Stuttgart.
 
Opluchting
Bij Dusan Tadic was er midweeks ruimte voor opluchting. De aanvaller van het Engelse Southampton won vorige week dinsdag de cruciale wedstrijd tegen concurrent Swansea City, waardoor zijn ploeg uit de degradatiezone klom. Afgelopen weekend verloor Southampton met 1-0 van landskampioen Manchester City, maar omdat Swansea ook verloor, bleef de stand ongewijzigd en zijn The Saints verzekerd van weer een jaar Premier League.
 
Liverpool won de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 4-0 van Brighton and Hove Albion. Daardoor bleef de ploeg van Virgil van Dijk dit Premier Leagueseizoen ongeslagen op Anfield Road en verzekerde het zich van deelname aan de Champions League. Het seizoen is voor Van Dijk nog niet voorbij. Over twee weken speelt de stopper in Kiev de Champions League-finale tegen Real Madrid.
 
Rentree
Opluchting was er ook bij Timo Letschert. De verdediger van de Italiaanse Sassuolo raakte in oktober van vorig kalenderjaar zwaar geblesseerd aan zijn knie. Letschert revalideerde lang en maakte afgelopen weekend zijn rentree in de Serie A. De verdediger kwam in de slotfase tijdens de uitwedstrijd tegen Internazionale als invaller in het veld. Sassuolo won verrassend van de topclub uit Milaan, 1-2.
 
Goals
In Amerika wordt in de komende zomermaanden gewoon gevoetbald. Danny Hoesen en Albert Rusnak kenden een goed weekend. Beide voormalig FC’ers waren trefzeker. Hoesen scoorde voor zijn ploeg San Jose Earthquakes en won op bezoek bij Minnesota met 3-1. Rusnak maakte een treffer voor Real Salt Lake dat thuis met 3-2 won van DC United.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard