string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Van Weert op dreef, Berg neemt afscheid.

Maandag 03 mei 2021 om 15:00

FC Groningen verloor afgelopen zondag in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 2-1 van Sparta Rotterdam. In Boetnlaand eiste aanvaller Tom van Weert een hoofdrol op in Denemarken, nam Marcus Berg afscheid en maakte Matias Jones zijn nieuwe club bekend. 

Tom van Weert is op dreef in Denemarken. De spits van Aalborg eiste afgelopen week een hoofdrol op in de thuiswedstrijd tegen Lyngby. Van Weert was na ruim tien minuten spelen belangrijk met een fraaie assist en maakte vlak voor rust een treffer. De tweede week op rij dat de spits trefzeker is. Aalborg won de thuiswedstrijd uiteindelijk met 4-0. De spits werd na 70 minuten naar de kant gehaald. Van Weert scoorde dit seizoen zes keer in 27 duels.
 
Afscheid
Marcus Berg speelde afgelopen weekend zijn laatste thuiswedstrijd voor FK Krasnodar. In Rusland zijn de stadions open met beperkte capaciteit en dus kon de spits na afloop van het duel met Sochi afscheid nemen van het thuispubliek. Berg kreeg vlak voor het einde van het duel – dat met 3-1 werd verloren – een publiekswissel. Krasnodar speelt alleen nog uitduels in het slot van de Russische competitie. De Zweedse spits speelde de afgelopen twee seizoenen in Rusland en keert na de zomer terug bij de club waar het voor de 34-jarige international allemaal begon: IFK Göteborg.
 
Vandaag exact zes jaar geleden schoot Albert Rusnak FC Groningen met twee goals naar de bekerwinst tegen PEC Zwolle. De middenvelder is eerder deze maand begonnen aan zijn vierde volledige seizoen in de Amerikaanse Major League Soccer. Rusnak is dit seizoen aanvoerder van zijn club Real Salt Lake en won afgelopen weekend met 3-1 van Sporting Kansas City. Salt Lake is met zes punten uit twee duels nog zonder puntverlies in de competitie.   
 
Nieuwe club
Matias Jones heeft een nieuwe club. De aanvaller uit Uruguay speelde de afgelopen jaren bij Danubio, de club waar hij zijn profcarrière begon. Jones – die na zijn avontuur bij de FC onder meer voetbalde in Colombia en Argentinië – maakte deze week bekend dat hij zijn loopbaan voortzet bij Central Español uit Uruguay. 

Jones

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard