Boetnlaand: Van Dijk en Antuna trefzeker, Sparv debuteert.

Maandag 14 september 2020 om 16:00

FC Groningen leverde afgelopen zondag veel strijd in het thuisduel met PSV. De topclub uit Eindhoven was desondanks met 3-1 te sterk in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Met de start van de Eredivisie, begint ook een nieuw seizoen van de rubriek ‘Boetnlaand’, waar de verrichtingen van voormalig FC’ers buiten de landsgrenzen worden gevolgd.

Net als de Eredivisie werden ook de eerste competitiewedstrijden in de Engelse Premier League afgewerkt. Kampioen Liverpool ontving op eigen veld promovendus Leeds United en verdediger Virgil van Dijk liet zich direct gelden. De stopper kopte zijn ploeg na 20 minuten spelen op een 2-1 voorsprong. Uiteindelijk won Liverpool een doelpuntrijk duel met 4-3.

JW2018052510076

Antuna
Een andere voormalig FC’er die afgelopen weekend met zijn hoofd scoorde, was Uriel Antuna. De Mexicaan speelt tegenwoordig in zijn geboorteland bij topclub Chivas Guadalajara. Antuna kwam in de tweede helft als invaller in het veld en maakte na 67 minuten spelen de gelijkmaker op bezoek bij Necaxa. De Mexicaanse international kwam goed vrij in het strafschopgebied en kopte binnen. Chivas maakte ver in blessuretijd van de wedstrijd de winnende treffer, 2-1.

Debutant
Tim Sparv werd in de afgelopen zes jaar, drie keer kampioen bij het Deense FC Midtjylland. De Finse middenvelder vertrok afgelopen zomer van Denemarken naar Griekenland en staat onder contract bij Athlitiki Enosi Larissa, uitkomend op het hoogste niveau. Sparv debuteerde afgelopen vrijdag in de Griekse Super League in de wedstrijd tegen topclub PAOK. Sparv begon direct in de basis, speelde de gehele wedstrijd en kreeg een gele kaart. De ploeg van de voormalig FC-middenvelder ging met 1-0 onderuit.

Charlison Benschop is nog ongeslagen in het seizoen met het Cypriotische Apollon Limassol. Na drie wedstrijden werden zeven punten behaald. Waar Benschop in de vorige speelronde zijn eerste goal van het seizoen maakte, gaf de spits afgelopen weekend de enige assist in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Pafos.