string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Unicum Van de Looi, droomdebuut Da Cruz.

Maandag 30 augustus 2021 om 15:06

FC Groningen maakte het topclub PSV afgelopen weekend met name in de eerste helft heel lastig, maar verloor uiteindelijk in Eindhoven met 5-2. In Boetnlaand kende Tom van de Looi een bijzondere avond, debuteerde Alexander Sørloth in Spanje en kende Alessio da Cruz een debuut om nooit te vergeten in Mexico. 

Tom van de Looi is het seizoen in de Italiaanse Serie B uitstekend begonnen. De door de FC opgeleide middenvelder won voor de tweede achtereenvolgende week ruim met zijn ploeg Brescia Calcio. Cosenza werd verslagen met 5-1 en Van de Looi maakte liefst twee treffers. Voor het eerst in zijn carrière scoorde de middenvelder twee keer in één wedstrijd.
 
Van de Looi schoot na een kwartier spelen vanaf vlak buiten het strafschopgebied de 2-0 tegen de touwen. Na ruim een uur spelen kopte de middenvelder een corner bij de tweede paal diagonaal over de keeper. Het voorlaatste doelpunt voor zijn ploeg. Brescia gaat met twee overwinningen uit twee duels en een doelsaldo van +6 aan kop in de Serie B.
 
Alessio Da Cruz speelde afgelopen seizoen 23 wedstrijden voor FC Groningen waarin de aanvaller 4 keer scoorde. Afgelopen zomer werd de creatieveling van het Italiaanse Parma verhuurd aan het Mexicaanse Santos Laguna. Da Cruz debuteerde afgelopen weekend in de thuiswedstrijd tegen Juarez. Da Cruz viel een kwartier voor tijd in en luisterde zijn debuut op met een treffer. De spits scoorde in blessuretijd het bevrijdende doelpunt, 2-0.
 
Alexander Sørloth heeft zijn debuut gemaakt in de Spaanse Primera Division. De spits werd afgelopen week door subtopper Real Sociedad overgenomen van het Duitse RB Leipzig en behoorde voor de thuiswedstrijd tegen Levante direct tot de wedstrijdselectie. Sørloth begon op de bank en werd in de slotfase van het duel, dat door de ploeg uit Baskenland met 1-0 werd gewonnen, in het veld gebracht.
 
Glenn Bijl en Mateo Cassierra vervolgen hun carrière in Rusland. Bijl, opgeleid door FC Groningen, tekende een contract bij Krylja Sovetov Samara. Cassierra, die een half jaar op huurbasis speelde in Euroborg, verruilde zijn Portugese club Belenenses voor FC Sochi.

Da Cruz

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard