string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Troost-Ekong promoveert, mijlpaal Van Nieff.

Maandag 26 april 2021 om 16:00

FC Groningen knokte zich afgelopen zaterdag in Eindhoven tegen topclub PSV bijna naar een punt, maar ging uiteindelijk met een 1-0 nederlaag van het veld. In Boetnlaand speelde Yoell van Nieff een jubileumduel, maakte Hans Hateboer een succesvolle rentree en vierde William Troost-Ekong feest in Engeland. 

William Troost-Ekong promoveerde afgelopen weekend met het Engelse Watford naar de Premier League. De ploeg van de Nigeriaanse verdediger is twee speelrondes voor het einde van de competitie niet meer te achterhalen door de concurrentie en eindigt bij de top-2 van de Championship.
 
Droom
Troost-Ekong kwam dit seizoen over van het Italiaanse Udinese en speelde tot op heden 32 competitiewedstrijden voor Watford, waarin de verdediger één keer scoorde. De international van Nigeria kende het grootste deel van zijn voetbalopleiding in Engeland bij Fulham en Tottenham Hotspur, maar debuteerde in het betaalde voetbal namens FC Groningen.
 
Via avonturen in België, Turkije en Italië is Troost-Ekong terug in Engeland en wordt de Premier League droom volgend seizoen werkelijkheid. Watford behaalde de promotie afgelopen weekend door met 1-0 te winnen van Millwall. Troost-Ekong speelde de gehele wedstijd, bij Millwall stond Maikel Kieftenbeld negentig minuten op het veld.
 
Jubileumwedstrijd
Yoell van Nieff speelde midweeks een jubileumwedstrijd voor het Hongaarse Puskas Academia. De door de FC opgeleide linkspoot stond voor de 50ste keer namens de Hongaarse ploeg op het veld in een competitiewedstrijd. Van Nieff zal niet met veel plezier terugdenken aan het duel. Zijn ploeg ging in blessuretijd met 2-1 onderuit bij Diósgyör en de Groninger moest al in de eerste helft naar de kant vanwege een blessure. Ondanks het puntenverlies staat Puskas Academia op een tweede plaats in de Hongaarse competitie.
 
Rentree
Hans Hateboer stond voor het eerst sinds 23 januari van dit jaar weer op het veld namens Atalanta Bergamo. De Oranje-international had drie maanden nodig om te herstellen van een breuk in zijn voet, maar is inmiddels weer helemaal fit. Hateboer startte direct in de basisopstelling bij de thuiswedstrijd tegen Bolonga en maakte een succesvolle rentree. De back speelde de volledige wedstrijd. Atalanta won met liefst 5-0, waardoor het opklom naar de tweede plaats in de Serie A.
 
Samir Memisevic begon afgelopen vrijdag aan zijn tweede seizoen in China. De stopper van Hebei Fortune stond in de basisopstelling tegen Wuhan FC en speelde de gehele wedstrijd. Het duel eindigde in 1-1.

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard