Boetnlaand: scorende spitsen

24 september 2018

In het Hitachi Capital Mobility Stadion gingen uiteindelijk negen FC’ers met 3-1 strijdend ten onder tegen AZ. In het Boetnlaand waren diverse oud-FC’ers op dreef en trefzeker.

Richairo Zivkovic was het goudhaantje voor zijn club Oostende in de thuiswedstrijd tegen Eupen. Na een uur spelen kwam Zivkovic in de ploeg bij een 1-1 tussenstand. Drie minuten later was hij met een treffer, naar later bleek ook de winnende, de gevierde man in de Belgische kustplaats.

Tweemaal
Tom van Weert heeft zijn account geopend met zijn eerste twee goals in Denemarken. Hij schoot tweemaal raak voor Aalborg in de uitwedstrijd tegen Hobro. Vlak voor de pauze verdubbelde Van Weert de score naar 0-2 en halverwege de tweede helft maakte de oud-topscorer van FC Groningen er 0-4 van. Uiteindelijk werd er met 5-0 gewonnen en ontving Van Weert lovende woorden van zijn coach.

Invalbeurt
David Texeira is na een Cypriotisch avontuur inmiddels terug op Portugese bodem, waar hij eerder succesvol was met Vitoria Guimaraes. Hij maakte afgelopen zondag zijn debuut voor Moreirense. Als invaller maakte hij 13 minuten voor tijd zijn opwachting. Zijn nieuwe ploeg verloor de wedstrijd met 2-0, uit bij Tondela.

Goede start
Marcus Berg is het seizoen goed begonnen met de volle buiten uit drie wedstrijden bij Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten. In de derde speelronde was Berg voor de koploper trefzeker op bezoek bij Al Nasr. Hij maakte het eerste doelpunt in de met 3-0 gewonnen wedstrijd.

Laatste nieuws