Boetnlaand: Oud-Groningers op WK, Bacuna basis

17 december 2018

FC Groningen trad zondag voor de laatste keer in 2018 aan in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De Trots van het Noorden verloor de noordelijke twist tegen Emmen met 2-1. In Boetnlaand waren twee voormalig FC’ers actief tijdens een WK en had Juninho Bacuna zijn eerste basisplaats in de Premier League.

Voor Marcus Berg is 2018 een bijzonder jaar. De Zweedse aanvaller speelde liefst twee WK’s. In de zomer was de spits in Rusland uitermate succesvol met zijn vaderland en bereikte hij de kwartfinales. Afgelopen week begon Berg met zijn club Al Ain, uit de Verenigde Arabische Emiraten aan het WK voor clubteams.
 
WK voor clubteams
De aanvaller begon op de bank tijdens het duel in de eerste ronde tegen het Nieuw-Zeelandse Team Wellington. Al Ain kwam binnen korte tijd met 0-3 achter, maar vocht zich knap terug. Berg viel pas in de 78ste minuut in en maakte vlak voor tijd op fraaie wijze de 3-3. Die stand stond ook na de verlenging op de borden, waardoor penalty’s nodig waren om een winnaar te bepalen. Berg miste in de serie, maar Al Ain ging wel door naar de kwartfinales.
 
Daarin was zaterdagmiddag Espérance Tunis de tegenstander. Wederom zat de voormalig FC’er verrassend genoeg op de bank. Berg viel in de slotfase van het duel in en won uiteindelijk met 3-0 waardoor het een ronde verder gaat. Winnaar van de Copa Libertadores, River Plate uit Argentinië, is dinsdag de tegenstander in de halve eindstrijd.
 
Footgolf
Berg is niet de enige voormalig FC’er, die actief is tijdens een WK. Evgeniy Levchenko deed afgelopen week mee aan het WK-footgolf in het Marokkaanse Marrakesh. De oud-middenvelder komt uit voor Nederland en reikte met het Nederlands team in de landenwedstrijd tot de kwartfinales waarin het werd uitgeschakeld door Spanje.
 
Individueel speelde Levchenko een mooi toernooi en eindigde op een overallscore van 1 onder PAR. Daarmee werd de voormalig FC’er gedeeld 15e van de wereld. In totaal deden er ruim 350 deelnemers mee aan het WK. De Argentijn Matias Perrone won de wereldtitel met een score van -16.
 
Basis
Juninho Bacuna stond zaterdagmiddag voor het eerst sinds zijn overgang naar Huddersfield Town in de basisopstelling tijdens een wedstrijd in de Engelse Premier League. De middenvelder speelde de gehele wedstrijd tegen Newcastle United. Huddersfield Town ging op eigen veld met 1-0 onderuit en staat voorlaatste in de competitie.
 
Jason Davidson scoorde zondag voor het eerst in zijn carrière in de Australische A-League. De verdediger van Perth Glory reageerde attent op een rebound en volleerde zijn ploeg na 25 minuten spelen naar 2-0 in de wedstrijd tegen Newcastle Jets. Dat was ook de eindstand. Door de overwinning gaat Perth aan kop in de competitie met 20 punten uit acht duels.

Laatste nieuws