string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Nieuwe clubs voor Itakura en Bacuna.

Maandag 23 augustus 2021 om 15:00

FC Groningen speelde afgelopen zaterdag met 0-0 gelijk tegen FC Utrecht. Voor het eerst in lange tijd waren er weer supporters aanwezig in Euroborg. In de rubriek Boetnlaand worden de verrichtingen van voormalig FC’ers gevolgd. In deze tweede editie van het seizoen aandacht voor onder andere Ko Itakura, Juninho Bacuna, Tom van de Looi en Lars Veldwijk. 

Ko Itakura maakte vorige week de overstap naar het Duitse Schalke 04. De Japanse verdediger was de afgelopen tweeëneenhalf jaar op huurbasis actief voor FC Groningen in Euroborg en werd vorig seizoen uitgeroepen tot Office Centre Speler van het Jaar. Itakura was afgelopen zomer actief op het Olympische Spelen en wordt dit seizoen door zijn club Manchester City gestald bij Schalke 04. De verdediger debuteerde afgelopen weekend in de 2e Bundesliga. Itakura kwam direct na rust in de ploeg tijdens de uitwedstrijd tegen Regensburg. Helaas voor de Japanner, die na tien minuten spelen in de tweede helft een gele kaart kreeg, werd het duel met 4-1 verloren.   
 
Net als Itakura heeft ook Juninho Bacuna een nieuwe club. De door de FC opgeleide middenvelder maakte afgelopen week de overstap van het Engelse Huddersfield Town, naar de Schotse kampioen Rangers FC. Bacuna zat afgelopen weekend nog niet bij de wedstrijdselectie van manager Steven Gerrard en tekende een contract tot 2023. 
 
Eric Botteghin is begonnen aan zijn tweede buitenlandse avontuur. Na vijftien jaar Nederland, waarvan twee bij FC Groningen, staat de Braziliaanse verdediger sinds dit seizoen onder contract bij Ascoli in de Italiaanse Serie B. De bekerwinnaar van 2015 debuteerde afgelopen weekend met een 1-0 overwinning thuis tegen Nuova Cosenza. Tom van de Looi kreeg bij de eerste speelronde in de Serie B een basisplaats toegewezen van zijn trainer Filipo Inzaghi. De middenvelder van Brescia speelde de gehele wedstrijd en won met 2-0 op bezoek bij Ternana.  
 
Lars Veldwijk luisterde zijn 30ste verjaardag in Zuid-Korea op met een treffer voor Suwon FC. De spits schoot na ruim een uur spelen een strafschop raak in de wedstrijd tegen Jeju United. Het leverde zijn team drie punten op. Veldwijk promoveerde afgelopen seizoen met Suwon naar de K-League en doet het uitstekend bij de promovendus. Suwon staat in de subtop en Veldwijk is met veertien goals uit 24 wedstrijden topscorer van de competitie. 

Veldwijk

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard