Boetnlaand: Nieuwe club Burnet, veel pech voor Van Dijk

19 oktober 2020 / vandaag

FC Groningen pakte zondagmiddag een punt in het Hitachi Capital Mobility Stadion tegen FC Utrecht. Met meerdere goede reflexen hield doelman Sergio Padt zijn doel schoon en bleef het 0-0. In Boetnlaand aandacht voor de verrichtingen van voormalig FC’ers en huurlingen over de landsgrenzen, met in deze editie aandacht voor het debuut van Nicklas Strunck, de nieuwe club van Lorenzo Burnet, een scorende Ritsu Doan en de vervelende blessure van Virgil van Dijk.

Nicklas Strunck wordt dit seizoen door FC Groningen verhuurd aan het Deense Esbjerg FB. De verdediger debuteerde afgelopen weekend voor de club uit zijn vaderland. Strunck stond in de basisopstelling in de wedstrijd tegen Kolding en speelde het hele duel. Beide ploegen liepen door een 1-1 eindstand met een punt van het veld. Esbjerg staat vierde in de Deense Eerste Divisie.  
 
Nieuwe club
Strunck komt dit seizoen een andere voormalig FC’er tegen. Lorenzo Burnet tekende dit weekend een contract bij het Deense HB Køge, de nummer acht op de ranglijst. De linksback, die in 2015 met FC Groningen de KNVB-beker won, signeerde een overeenkomst voor de rest van het seizoen. Burnet is op aandringen van een andere oud-FC’er naar Denemarken gehaald. Nicklas Pedersen, afkomstig uit de opleiding van Køge en tegenwoordig jeugdtrainer bij Onder-17 bij de Denen bracht de club met de linksback in contact.
 
Eerste goal
Ritsu Doan heeft zijn eerste goal in de Duitse 1. Bundesliga te pakken. De Japanner scoorde voor Arminia Bielefeld in de thuiswedstrijd tegen Bayern München. Doan maakte een counter keurig af door met een schaar zijn tegenstander uit te spelen en met rechts diagonaal binnen te schieten. Arminia verloor het duel met 4-1 van de regerend Duits kampioen. Ajdin Hrustic zat bij zijn ploeg Eintracht Frankfurt voor het eerst bij de wedstrijdselectie, maar bleef in de wedstrijd tegen 1. FC Köln negentig minuten op de bank.
 
Blessure
Tot slot slecht nieuws voor Virgil van Dijk. De wereldster van Liverpool, die zijn eerste minuten als professional maakte bij FC Groningen, raakte zaterdagmiddag tijdens de Merseyside-derby tegen Everton ernstig geblesseerd aan zijn knie. Van Dijk moest zich al na vijf minuten laten vervangen nadat de keeper van de tegenstander hard doorging op de aanvoerder van Oranje. De stopper moet worden geopereerd en het is nog onduidelijk hoelang zijn herstel zal duren.

Doan
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws