Boetnlaand: Lucky Tibbling, succesvolle Magnasco

1 april 2019

Voor het eerst in acht wedstrijden stapte FC Groningen afgelopen zaterdag puntloos van het veld. De Trots van het Noorden verloor in Alkmaar met 1-0 van AZ. In Boetnlaand begonnen verschillende competities in Scandinavië, maakte Simon Tibbling een lucky goal en won Stefano Magnasco weer een prijs met zijn team.

Simon Tibbling raakte in de winterstop geblesseerd bij zijn debuut als international voor Zweden, maar is inmiddels weer helemaal fit. De middenvelder van het Deense Brøndby is sindsdien echter niet altijd zeker van een plaats in de basisopstelling. Ook afgelopen weekend in de thuiswedstrijd tegen Odense startte de voormalig FC’er op de bank.
 
Gelukkig doelpunt
Tibbling kwam na ruim een uur spelen in het veld en gaf tien minuten later zijn visitekaartje af met een treffer. Een enigszins gelukkig doelpunt. Tibbling zette op de rand van het strafschopgebied een één-twee op met zijn ploeggenoot, kreeg de bal terug en schoot op het doel. De inzet werd geblokt, maar stuitte terug tegen de knie van de Zweed waardoor de bal omhoog vloog en over de keeper in het doel caramboleerde. Brøndby en Odense speelden met 2-2 gelijk.
 
Waar de seizoenen in de meeste Europese landen richting slotfase lopen, zijn de competities in Zweden en Noorwegen afgelopen weekend net begonnen. Andreas Granqvist keerde met zijn Zweedse club terug op het hoogste niveau en kende een goede start. De verdediger, aanvoerder van zijn ploeg, won met Helsingborgs thuis tegen Norrköping, 3-1. Aan de kant van Nörrkoping speelde Kasper Larsen de gehele wedstrijd. Ruben Jenssen begon het seizoen in Noorwegen met een tegenvaller. De middenvelder van SK Brann ging op bezoek bij Odds BK met 3-2 onderuit. Jenssen speelde de gehele wedstrijd.
 
Kostic
Filip Kostic was dit weekend de grote man bij het Duitse Eintracht Frankfurt. Kostic nam het in eigen huis op tegen zijn voormalige werkgever VfB Stuttgart en won met 3-0. De technische vleugelaanvaller was tweemaal trefzeker. Kostic zette zijn ploeg vlak voor rust op een 1-0 voorsprong door de bal vanaf de punt van het vijfmetergebied diagonaal hard tegen de touwen te jagen.
 
Na ruim een uur spelen verdubbelde Kostic de marge. De aanvaller rondde een snelle counter beheerst af en schoof de bal onder de uitkomende keeper door. Door de winst is Eintracht Frankfurt opgeklommen naar de vierde plaats in de Bundesliga.  
 
Succesvol
Stefano Magnasco vierde vorige week feest met zijn teamgenoten van Universidad Catolica. De back begon tijdens de finale om de Chileense Supercup in de basisopstelling en won met liefst 5-0 van tegenstander Palestino. De zesde prijs voor Magnasco in dienst van zijn Chileense club en daarmee is hij één van de meest succesvolle spelers uit de geschiedenis van Universidad Catolica.

Laatste nieuws