string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Kostic in topvorm, Sierhuis debuteert.

Maandag 10 februari 2020 om 13:40

FC Groningen hield zaterdagavond voor de negende keer dit seizoen de nul. De 1-0 thuisoverwinning op Vitesse was de zevende winstpartij in de laatste negen Eredivisiewedstrijden in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Het gat met de nummer 6 van de ranglijst werd verkleind tot drie punten. In Boetnlaand is Filip Kostic in topvorm en was het debuut van Kaj Sierhuis in Reims ongelukkig.

Filip Kostic ontpopt zich steeds meer als één van de sterkhouders van het Duitse Eintracht Frankfurt. De voormalig FC’er kende een prachtige week met veel goals en assists. Kostic scoorde vrijdagavond twee keer in de met 5-0 gewonnen Bundesligawedstrijd thuis tegen Augsburg. Daarnaast fungeerde de vleugelaanvaller ook nog tweemaal als aangever. In de twintig competitiewedstrijden die hij meespeelde, kwam Kostic tot vier treffers en acht assists.
 
Topvorm
Eerder in de week speelde de Servisch international al een hoofdrol in het met 3-1 gewonnen bekerduel met RB Leipzig. Ook in deze wedstrijd schoot Kostic twee keer raak. Aan het begin van de tweede helft rondde hij een razendsnelle counter doeltreffend af en in de laatste minuut van de blessuretijd schoot Kostic de wedstrijd in het slot door de beslissende 3-1 te maken.
 
Een andere spits die dit hele seizoen al in topvorm verkeert, kwam dit weekend een keer niet met goals op het wedstrijdformulier. Alexander Sørloth spelend bij het Turkse Trabzonspor, werd in de uitwedstrijd tegen Gençlerbirligi in de slotfase met een directe rode kaart van het veld gestuurd. De Noor schermde een bal af en werd meerdere malen hard tegen zijn benen getrapt.
 
Sørloth reageerde zich af door zijn tegenstander met beide handen in het gezicht te duwen en kon na die reactie vertrekken. Zowel de spits als zijn tegenstander hebben zich via social media bij elkaar en bij de fans verontschuldigd voor hun gedrag op het veld. Trabzonspor won met 2-0 en staat tweede in de Süper Lig. Sørloth is met zestien doelpunten gedeeld topscorer van de Turkse competitie.  
 
Debuut
Kaj Sierhuis kijkt terug op een ongelukkig debuut bij Stade de Reims. De spits stapte op de laatste dag van het winter-transferwindow over naar Frankrijk en mocht enkele dagen later direct in de basis beginnen thuis tegen Nice. Sierhuis moest na een klein kwartier helaas geblesseerd naar de kant, niet de start waarop de aanvaller had gehoopt.
 
Sierhuis heeft bij Reims het shirt met rugnummer 10 gekregen. Dat nam hij over van een andere voormalig FC’er, Suk Hyun-Jun. De Zuid-Koreaan vertrok na de komst van Sierhuis naar Troyes, waarvoor hij ook al eerder speelde in Frankrijk. Suk begon goed aan zijn nieuwe avontuur bij de club uit de Ligue 2. De aanvaller startte zowel midweeks als afgelopen vrijdag direct in de basis en maakte in zijn tweede duel, thuis tegen Châteauroux, zijn eerste goal. Troyes won met 2-0 en doet volop mee om promotie.

Sierhuis wissel

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard