string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Kieftenbeld handhaaft zich, Kostic nog niet veilig.

Maandag 08 mei 2017 om 13:26

FC Groningen pakte zondagmiddag in eigen huis een verdienstelijk punt tegen uittredend kampioen PSV. Het was de laatste reguliere competitiewedstrijd van dit seizoen in het Noordlease Stadion, maar door de remise tegen PSV is de Trots van het Noorden nog altijd in de race voor een plaats in de play-offs om Europees voetbal. In Boetnlaand handhaafde Maikel Kieftenbeld zich in de Engelse Championship, is Filip Kostic nog niet veilig en kroonde Marcus Berg zich tot topscorer van Griekenland.

Maikel Kieftenbeld kende een turbulent seizoen bij het Engelse Birmingham City. De club van de voormalige aanvoerder van FC Groningen speelde zich pas op de laatste speeldag van de competitie veilig door de uitwedstrijd tegen Bristol City met 1-0 te winnen. Kieftenbeld stond in de basisopstelling en kwam negentig minuten in actie. Birmingham eindigde als negentiende, drie plaatsen boven de degradatiestreep met 53 punten uit 46 duels.
 
Basisspeler
Kieftenbeld begon dit seizoen als basisspeler onder manager Gary Rowett, maar toen deze aan de kant werd gezet, kenden zowel de voormalig FC’er als zijn team onder Gianfranco Zola een lastige periode. Zola werd aan het slot van de competitie vervangen door Harry Redknapp, die voor Kieftenbeld direct weer een plekje op het middenveld inruimde.
 
Aan de bak
Arjen Robben werd afgelopen week met Bayern München voor de vijfde achtereenvolgende keer kampioen van Duitsland. Filip Kostic moet met Hamburger SV de laatste twee speelrondes van de Bundesliga nog wel vol aan de bak. HSV speelde zondagmiddag met 0-0 gelijk tegen Mainz en staat op een zestiende plaats in de competitie.
 
Die plaats betekent aan het einde van het seizoen promotie/degradatiewedstrijden. Het gat met de nummer 17 – directe degradatie – is vier punten. Mainz, de nummer 15, heeft net als HSV 34 punten. Kostic neemt het in de laatste twee speelrondes op tegen Schalke 04 en VfL Wolfsburg.
 
Topscorer
De competitie in Griekenland werd vorige week al afgesloten. Panathinaikos, de club van Marcus Berg, eindigde ietwat teleurstellend op de derde plaats. De Zweedse spits had echter toch reden tot juichen. Berg maakte dit seizoen 22 competitietreffers en kroonde zich daarmee tot topscorer in Griekenland.
 
Indonesië
Nick van der Velden kondigde enkele maanden geleden aan met zijn laatste seizoen in het betaalde voetbal bezig te zijn. De aanvaller beleefde zijn eerste buitenlandse avontuur bij het Schotse Dundee United. De voormalig FC’er is onlangs teruggekomen op zijn beslissing om te stoppen en is een nieuw buitenlands avontuur aangegaan. Van der Velden heeft Schotland ingeruild voor het Indonesische Bali, waar hij inmiddels al zijn debuut heeft gemaakt voor Bali United.

berg close

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard