string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Islamovic scoort, Sierhuis kan juichen.

Maandag 26 oktober 2020 om 14:00

FC Groningen won afgelopen zondag met 3-1 op bezoek bij Fortuna Sittard. Spits Jørgen Strand Larsen maakte zijn eerste twee doelpunten voor de Trots van het Noorden. Een mooi moment voor de Noor. Daarom deze keer in Boetnlaand – de rubriek waarin prestaties van voormalig FC’ers wordt gevolgd – aandacht voor ex-spelers van de FC met een Strand Larsen-link. 

Islamovic

FC Groningen haalde Strand Larsen afgelopen zomer van het Noorse Sarpsborg 08. Die club speelde afgelopen weekend in eigen huis tegen Rosenborg BK. Bij de bezoekers begon Dino Islamovic in de basisopstelling. De aanvaller schoot na bijna een kwartier spelen een strafschop raak. Zijn negende goal van het seizoen. Mede door het doelpunt van de oud-FC’er won Rosenborg met 2-1 bij Sarpsborg 08.
 
Opvolger van Sierhuis
Strand Larsen is de eerste FC’er die twee keer in één wedstrijd wist te scoren, sinds 22 december 2019 toen de Trots van het Noorden in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 2-0 won van FC Emmen. Strand Larsen is hiermee de opvolger van Kaj Sierhuis, die in het duel met FC Emmen twee keer scoorde. Sierhuis stond zondagmiddag in de basisopstelling bij het Franse Stade de Reims. Zijn ploeg won voor het eerst dit seizoen, op bezoek bij Montpellier. Het werd 4-0 voor Reims waarbij Sierhuis een belangrijke rol speelde als aangever bij de 0-3. Sierhuis stond voor de tweede keer dit seizoen in de basis en speelde voor de eerste keer de volledige negentig minuten.
 
Andere Noorse spits
Strand Larsen is na Erik Nevland en Alexander Sørloth de derde Noorse spits in de geschiedenis van de Trots van het Noorden. Sørloth transfereerde deze zomer vanuit Turkije naar de Duitse topclub RB Leipzig en begon in de competitiewedstijd tegen Hertha BSC voor het eerst in de basisopstelling van zijn nieuwe ploeg. De spits speelde de hele wedstijd en was na 11 minuten spelen belangrijk met de assist bij de 1-1. Leipzig won uiteindelijk met 2-1 van Hertha, waar Deyovaisio Zeefuik een negatieve hoofdrol vertolkte. De back viel direct na rust in en kreeg binnen vijf minuten twee keer geel en dus rood.
 
Debuut
Voordat FC Groningen in de zoektocht naar een echte nummer 9 uitkwam bij Strand Larsen, trainde Richairo Zivkovic enkele weken mee met de club om zijn conditie op peil te houden. Zivkovic speelt dit seizoen op huurbasis bij het Chinese Guangzhou R&F. De aanvaller uit de Opleiding van de FC debuteerde deze week voor die club en maakte dit weekend in zijn tweede wedstrijd een belangrijke goal. Daardoor werd met 2-1 gewonnen van Qingdao Huanghai.

20200825RichairoZivkovic005

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard