Boetnlaand: Gudmundsson scoort voor eerste keer dit seizoen.

Maandag 28 februari 2022 om 16:00

Bjorn Meijer kroonde zich zaterdagavond met zijn doelpunt tot matchwinner in het thuisduel met Willem II. In Boetnlaand volgden diverse voormalig FC’ers het voorbeeld van de Groninger onder wie zijn Zweedse voorganger. Feest was het ook bij Virgil van Dijk die met Liverpool een prijs pakte.

Waar Bjorn Meijer dit seizoen langs de linkerkant van het veld dendert bij FC Groningen, deed Gabriel Gudmundsson dat vorig seizoen. De Zweed maakte afgelopen zomer een toptransfer naar het Franse Lille en scoorde zondagavond voor het eerst sinds zijn overgang voor de kampioen van de Ligue 1.

De linkervleugelspeler dook in de uitwedstrijd tegen Olympique Lyon na 35 minuten spelen goed op bij de tweede paal na een voorzet van de rechterkant. Gudmundsson werkte de bal hard achter de doelman. Door de goal won Lille met 1-0 de uitwedstrijd bij Lyon. Gudmundsson werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald.

Tjaronn Chery was in Israël de grote man in de derby tussen Maccabi Haifa en Hapoel Haifa. De bekerwinnaar van 2015 schoot zijn ploeg Maccabi na ruim een kwartier spelen op prachtige wijze naar 1-0.  Chery schoot schuin voor het doel van ver buiten het strafschopgebied diagonaal raak. Het enige doelpunt in een beladen derby. Chery werd na 86 minuten spelen naar de kant gehaald en werd na afloop van de uitwedstrijd op de schouders gehesen van zijn ploeggenoten om de overwinning met het uitpubliek te vieren.

Alessio da Cruz maakte in Italië de enige treffer tijdens de wedstrijd van zijn ploeg Vicenza thuis tegen Pordenone. De aanvaller schoot na een klein kwartier spelen op fraaie wijze raak. Da Cruz lepelde de bal van de zijkant van het strafschopgebied over de keeper in de verre hoek. Vicenza pakte drie belangrijke punten in de degradatiestrijd in de Serie B. De ploeg die bij de winterstop met slechts 8 punten troosteloos onderaan stond, pakte sinds Da Cruz het team is komen versterken liefst 10 punten uit negen duels en is opgeklommen naar de 18e plaats. Het gat met de veilige 15e stek is 9 punten.

Virgil van Dijk heeft sinds weekend zijn prijzenkast uitgebreid. De verdediger won met Liverpool na strafschoppen van Chelsea in de finale om de League Cup. Bij Liverpool schoten liefst alle 11 spelers hun penalty raak. Van Dijk was vierde in de rij. De stand na 120 minuten spelen was 0-0. Al met al een mooie week voor de voormalig FC'er. Midweeks scoorde Van Dijk in de 6-0 thuisoverwinning op Leeds United. Daarmee kwam hij op 59 ongeslagen Premier Leaguewedstrijden in eigen huis op Anfield. Een record in de competitie.