Boetnlaand: Deense ontknoping, Sparv kampioen

22 mei 2018

De selectie van FC Groningen sloot afgelopen week het seizoen 2017/2018 af met een 4-0 overwinning in de oefenwedstrijd bij VV Omlandia in Ten Boer. De selectie geniet de komende weken van vakantie. In Boetnlaand liepen enkele Europese competities nog door. In deze laatste editie van het seizoen aandacht voor de ontknoping in de Deense titelstrijd en het wederom behalen van Europees voetbal voor Hans Hateboer. 

Tim Sparv heeft met FC Midtjylland via een enorme eindsprint verrassend de Deense titel in de wacht gesleept. De ploeg van de Finse aanvoerder was gisteren –maandag– in de laatste speelronde thuis met 1-0 te sterk voor AC Horsens. Daardoor eindigde FC Midtjylland twee punten voor concurrent Brondby, dat de laatste weken aan kampioensstress leed.
 
Tibbling
Brondby kroonde zich anderhalve week geleden nog tot bekerwinnaar. De ploeg van middenvelder Simon Tibbling stond op dat moment ook op poleposition voor de titel, maar verspeelde het vrijwel zeker lijkende kampioenschap.
 
Brondby verloor vier dagen na de bekerwinst met 1-0 van concurrent FC Midtjylland, dat daarmee de stand gelijk trok. Met een veel beter doelsaldo hoefde Brondby echter weinig te vrezen. Afgelopen vrijdag verspeelde de topclub -tijdens de voorlaatste speelronde- verrassend twee punten op bezoek bij Horsens. In de zesde minuut van de blessuretijd kreeg de ploeg van Tibbling de gelijkmaker om de oren.
 
Sparv en Sørloth
Omdat Midtjylland de topper tegen Kopenhagen wel won, waren zij ineens favoriet voor de titel. In de laatste speelronde kwam Brondby niet verder dan een gelijkspel tegen Aalborg, waardoor Tibbling het kampioenschap moest laten aan de ploeg van Tim Sparv. Het was voor Sparv de tweede titel in zijn Deense dienstverband. Ook Alexander Sørloth vierde het feestje mee. De spits werd in de winter voor vele miljoenen verkocht aan het Engelse Crystal Palace, maar had met 10 treffers in 19 wedstrijden een belangrijk aandeel in het succes van FC Midtjylland.
 
Europees voetbal
Hans Hateboer behaalde in zijn tweede seizoen in de Italiaanse Serie A wederom Europees voetbal. De back van Atalanta Bergamo begon in de laatste wedstrijd van het seizoen op bezoek bij Cagliari in de basisopstelling en speelde de gehele wedstrijd. De ploeg van Hateboer verloor weliswaar met 1-0, maar eindigde op een zevende plaats in de competitie waardoor het zich plaatste voor de voorronde van de Europa League.
 
Trainersdiploma
Bruno Silva is al gestopt met voetballen, maar richt zich tegenwoordig op een carrière als trainer. De Uruguayaan behaalde onlangs zijn papieren als ‘Entrenador de Fútbol Nivel II’ in het Argentijnse Buenos Aires. Mocht de voormalig FC-verdediger ooit in het professionele voetbal willen gaan trainen, moet Silva nog een derde cursus succesvol afronden.

Laatste nieuws