Boetnlaand: Debutanten en een broederstrijd.

Maandag 26 augustus 2019 om 13:35

FC Groningen kwam dit weekend niet in actie vanwege de verplaatste uitwedstrijd tegen PSV. Aankomende zaterdag, 31 augustus, speelt de Trots van het Noorden thuis tegen Heracles Almelo, aftrap 19.45 uur. In Boetnlaand debuteerden diverse voormalig FC’ers afgelopen weekend voor hun nieuwe club, begon de Italiaanse Serie A en was er vorige week in Engeland een broederstrijd.

Ludovit Reis maakte deze zomer een prachtige transfer van FC Groningen naar FC Barcelona. De middenvelder mocht afgelopen week voor het eerst meetrainen met de A-ploeg en behoorde zondagmiddag tot de wedstrijdselectie van FC Barcelona B. Reis maakte op bezoek bij Badalona zijn debuut voor Barça. Reis speelde de gehele wedstrijd en won met 2-0.

Chery
Tjaronn Chery debuteerde ook voor zijn nieuwe ploeg. De aanvallende middenvelder kocht deze zomer zijn contract af in China en is neergestreken in Israël. Chery speelt dit seizoen in het shirt van Maccabi Haifa. Die ploeg begon de competitie afgelopen zaterdag met een doelpuntrijke thuiswedstrijd tegen Hapoel Raanana, 4-3 winst.

Chery begon op de bank, maar mocht al binnen een half uur invallen. Zijn ploeg keek toen tegen een 2-0 achterstand aan. Chery kende een uitstekend debuut en was bij twee goals betrokken. De nummer 10 krulde vlak voor de rust een hoekschop panklaar op het hoofd van een ploeggenoot die de gelijkmaker binnenkopte. Vijf minuten voor tijd sneed Chery met zijn linkervoet een bal vanaf de rechterkant voor het doel, die goed werd binnengekopt.

Serie A
Hans Hateboer begon het seizoen in de Italiaanse Serie A met een overwinning. Atalanta Bergamo won op bezoek bij SPAL met 3-2. Gemakkelijk was het niet want de Champions League-deelnemer keek in de eerste helft tegen een 2-0 achterstand aan. Hateboer was met een assist belangrijk bij de aansluitingstreffer en speelde de gehele wedstrijd.

Ook William Troost-Ekong begon uitstekend aan het seizoen. De verdediger won met Udinese verrassend met 1-0 van AC Milan. De Nigeriaans international speelde de volledige 90 minuten in het centrum van de verdediging. Een andere voormalige verdediger van FC Groningen, Jeffrey Chabot, moet nog even wachten op zijn Italiaanse debuut. De Duitser bleef de gehele wedstrijd op de bank bij Sampdoria, dat thuis met 3-0 onderuit ging tegen Lazio.

Engeland
Liverpool is het seizoen in de Engelse Premier League uitstekend begonnen. De ploeg van Virgil van Dijk is na drie speelrondes nog zonder puntverlies en staat bovenaan. De 3-1 winst thuis tegen Arsenal betekende de twaalfde opeenvolgende overwinning in de competitie voor Liverpool, een clubrecord.

In het Championship stond afgelopen woensdag een beladen potje voor de gebroeders Bacuna op het programma. Leandro en Juninho speelden met Cardiff City en Huddersfield Town tegen elkaar. De eerste keer in hun carrières en uitgerekend op de 28ste verjaardag van Leandro. De oudste Bacuna had meer reden voor een feestje want Cardiff won met 2-1 van Huddersfield Town.