Boetnlaand: Berg en Texeira trefzeker, Ekong ziet rood.

Maandag 03 april 2017 om 12:02

FC Groningen hield zaterdagavond een punt over aan het treffen met AZ in Alkmaar. Beide ploegen kwamen in een enerverende wedstrijd niet tot scoren. In Boetnlaand schoot Marcus Berg zijn ploeg in slotfase naar de overwinning, maakte David Texeira ook een goal en moest William Troost Ekong vroeg naar de kant.

Marcus Berg is op schot. Twee weken geleden kroonde de Zweed zich tot matchwinner tijdens de door Panathinaikos met 1-0 gewonnen derby tegen Olympiakos Pireaus. Afgelopen week maakte de spits een doelpunt voor de nationale ploeg van Zweden en zondag vond Berg tweemaal het net in een andere derby van Panathinaikos op bezoek bij AEK Athene.

20 treffers
Berg maakte na bijna een half uur spelen de 2-0 in het voordeel van Panathinaikos, maar zag de tegenstander na rust langszij komen. Het duurde lang voordat Berg nogmaals toesloeg. De spits kwam in de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd goed voor zijn man bij een lage voorzet vanaf links en gleed de bal in het lege doel. Door deze twee doelpunten komt het totaal van Berg dit seizoen op 20 treffers te staan.

David Texeira
Net als Berg is ook David Texeira op schot. De Uruguayaan, spelend bij Vitoria in Portugal, maakte twee weken geleden een treffer in de thuiswedstrijd tegen Rio Ave en was afgelopen weekend trefzeker in de uitwedstrijd met Nacional op Madeira. Texeira begon voor de vierde keer dit seizoen in de basisopstelling en scoorde zijn derde competitiegoal van het seizoen.

De spits zag na 85 minuten spelen een ploeggenoot worden gestuit door een tegenstander, maar pikte de bal van buiten het strafschopgebied op en schoot met een prachtige krul in de rechterhoek voorbij de keeper. Het betekende de 2-0 voor zijn ploeg en hoewel Nacional in de blessuretijd nog iets terugdeed, vloog Vitoria vanaf vliegveld Cristiano Ronaldo met drie punten terug naar huis. De ploeg van Texeira staat op een knappe vijfde plaats op de Portugese ranglijst.

Rood
William Troost Ekong kijkt vast minder tevreden terug op het afgelopen weekend. Hoewel zijn Belgische ploeg AA Gent thuis met 2-1 won van Club Brugge hield de verdediger een nare bijsmaak over aan de wedstrijd. Troost-Ekong kreeg na rust in korte tijd twee gele kaarten waardoor zijn wedstrijd slechts 50 minuten duurde.

Andraz Kirm liep met zijn Sloveense ploeg Olimpija Ljubljana tegen een pijnlijke nederlaag aan op bezoek bij het laag geklasseerde Aluminij. Kirm was na 39 minuten als aangever nog wel betrokken bij het doelpunt van zijn ploeg, maar zag de thuisclub in de slotfase twee keer scoren. Door het verlies bij de ploeg, die een-na-laatste staat, is het gat met koploper Maribor nu opgelopen tot 13 punten.