Boetnlaand: Benschop en Van Weert belangrijk met goals.

Maandag 24 februari 2020 om 12:04

FC Groningen kreeg zaterdagavond tegen VVV-Venlo met name in de eerste helft voldoende kansen om te scoren. Toch lukte het de Trots van het Noorden niet om een doelpunt te maken. Tegenstander VVV-Venlo deed dat vlak voor tijd wel, waardoor de Limburgers met drie punten uit het Hitachi Capital Mobility Stadion vertrokken. In Boetnlaand regende het goals en was het een kwestie van dubbel, dubbel, dubbel, dubbel, dubbel voor vijf voormalig FC’ers.

Hans Hateboer begon het succesvolle kwintet voormalig FC’ers afgelopen woensdag in de Champions League. De back van het Italiaanse Atalanta Bergamo maakte in de eerste kwartfinalewedstrijd van het Europese toernooi tegen het Spaanse Valencia twee treffers. Hateboer zette zijn ploeg in de eerste helft op een 1-0 voorsprong door goed voor zijn directe tegenstander te komen.

De Groninger zorgde na rust via een prachtige rush en prima afronding voor het laatste doelpunt van zijn ploeg. Atalanta won met 4-1 van de Spanjaarden. Het waren de eerste doelpunten van Hateboer in de Champions League, die na het duel werd uitgeroepen tot Man of the Match.

Charlison Benschop was de volgende die net als Hateboer deze week twee keer het net wist te vinden. De spits van het Cypriotische Apollon Limassol knalde zijn ploeg al na twee minuten op voorsprong in de thuiswedstrijd tegen Doxa Katokopia. Na bijna een half uur spelen, tikte Benschop van dichtbij zijn tweede van het duel tegen de touwen. Apollon Limassol won het treffen uiteindelijk met 3-2.

Diezelfde eindstand stond op het scorebord bij de wedstrijd in Denemarken tussen Aalborg en Brøndby. Aalborg had de thuiszege voor een groot gedeelte te danken aan spits Tom van Weert. De aanvaller kopte vlak na rust twee keer op fraaie wijze raak. Van Weert was dit seizoen lang geblesseerd, maar heeft toch al zes goals in elf wedstrijden gemaakt.

De teller van Alexander Sørloth staat al dit seizoen al iets hoger. De Noor is topscorer van de Turkse Süper Lig en schroefde zijn doelpuntentotaal afgelopen weekend op tot 19 treffers in 22 wedstrijden. Sørloth ging met Trabzonspor op bezoek bij Besiktas en zette zijn ploeg na vijf minuten spelen al op voorsprong. De thuisploeg kwam in de tweede helft langszij en zelfs op voorsprong, maar Sørloth zorgde met een treffer in blessuretijd toch nog voor een punt. Trabzonspor blijft hierdoor koploper in Turkije.

Tjaronn Chery mag zich ook in het rijtje van dubbele feestvierders voegen. De creatieve middenvelder van het Israëlische Maccabi Haifa scoorde niet, maar was wel twee keer betrokken bij een doelpunt als aangever. De ploeg won daardoor met 2-1 op bezoek bij Ashdod en houdt druk op koploper Maccabi Tel Aviv. Het gat tussen de twee topclubs is drie punten in het nadeel van de club van Chery.