Boetnlaand: Bacuna wint van Kieftenbeld; goal en assist Robben.

Maandag 24 april 2017 om 14:26

FC Groningen won zaterdagavond in Deventer in de extra tijd van Go Ahead Eagles: 2-3. In Boetnlaand won Leandro Bacuna de stadsderby van Birmingham van Maikel Kieftenbeld en was Arjen Robben goed voor een goal en een assist, maar verspeelde Bayern punten.

Zondagmiddag speelden Aston Villa en Birmingham City de beladen stadsderby op Villa Park. In de 44ste van 46 speelronden was de thuisploeg op voorhand verzekerd van een plek in de grijze middenmoot van het Championship. City bivakkeerde aan de vooravond van de wedstrijd drie punten boven de degradatiestreep.

Basisplaatsen
Leandro Bacuna en Maikel Kieftenbeld stonden beiden aan de aftrap van het duel. Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong door een treffer van Agbonlahor. Het bleek later ook de eindstand. Op de ranglijst kwam Blackburn Rovers een punt dichter bij de ploeg van Kieftenbeld.

Birmingham City heeft sinds afgelopen week een nieuwe manager. Harry Redknapp werd aangesteld als opvolger van Gianfranco Zola. De ervaren Redknapp moet met The Blues in de laatste twee speelronden – tegen Huddersfield Town en Bristol City – voldoende punten zien te pakken voor lijfsbehoud.

Goal en assist Robben
Arjen Robben speelde bij Bayern München een belangrijke rol in de thuiswedstrijd tegen 1.FSV Mainz, de nummer 13 van de ranglijst. Tweemaal keek de Beierse club tegen een achterstand aan. In de zestiende minuut maakte Arjen Robben de 1-1. In de 73ste minuut was Robben aangever bij de goal van Thiago (2-2). Die score was ook de eindstand van het duel.

Bayern heeft nu acht punten voorsprong op RB Leipzig en nog vier speelronden voor de boeg. Als Bayern en Leipzig komende zaterdag evenveel punten pakken, speelt de Duitse recordkampioen op zaterdag 6 mei in de eigen Allianz Arena de kampioenswedstrijd tegen SV Darmstadt 98. Hamburger SV van Filip Kostic staat na dertig duels – na een nederlaag tegen SV Darmstadt 98 – nu nog maar één punt boven de streep.

Doelpunt Albert Rusnak
Zaterdagavond pikte Albert Rusnak in het Amerikaanse Salt Lake City een doelpuntje mee. Halverwege de tweede helft maakte hij voor Real de aansluitingstreffer in de thuiswedstrijd tegen Atlanta United FC: 1-2. In de slotfase kreeg Rusnak met zijn ploeg echter nog de 1-3 om de oren. Real Salt Lake staat met 8 punten uit 8 duels in de middenmoot van de MLS.

Suárez loopt in op Real
Dat andere Real – uit Madrid – is na El Clásico nog altijd lijstaanvoerder in de Spaanse Primeira Division, maar zag aartsrivaal FC Barcelona inlopen. De ploeg van trainer Zinedine Zidane ging voor eigen publiek in de slotseconden van het Spaanse topduel onderuit. Lionel Messi scoorde veertien seconden voor het einde van de derde minuut van de extra tijd de 2-3. Het Barça van Luis Suárez en Real staan nu in punten gelijk, maar de club uit de hoofdstad heeft nog een inhaalduel met Celta de Vigo voor de boeg.