string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Bacuna scoort, Padt sterk bij hervatting competitie.

Maandag 14 februari 2022 om 16:00

FC Groningen verloor zaterdagavond in eigen huis met 1-0 van Fortuna Sittard door een goal in de slotfase. In Boetnlaand kon Oussama Idrissi zich in Spanje voor het eerst aan de thuissupporters van zijn nieuwe club tonen, was Juninho Bacuna trefzeker in Engeland en begon Sergio Padt goed aan de tweede seizoenshelft in Bulgarije.

Oussama Idrissi wordt de rest van dit seizoen door Sevilla verhuurd aan Cadiz. De aanvaller die in het betaalde voetbal doorbrak bij FC Groningen moet de club uit Andalusië behoeden voor degradatie uit de Primera Division. Idrissi speelde zaterdagmiddag voor het eerst voor eigen publiek. Na een invalbeurt in blessuretijd vorige week, mocht de aanvaller afgelopen weekend in het thuisduel met Celta de Vigo een half uur meedoen. Cadiz pakte knap een punt tegen de ploeg uit Noord-Spanje. Het werd 0-0 waardoor het gat met de veilige 17e plaats slechts vier punten is.
 
Juninho Bacuna tekende vorige week voor zijn eerste assist bij Birmingham City en sinds afgelopen weekend voegde de middenvelder daar zijn eerste doelpunt voor de club bij. Bacuna maakte na bijna een half uur spelen de 1-0 in het thuisduel met Luton Town. Birmingham won uiteindelijk met 3-0 van de ploeg die een stuk hoger staat op de ranglijst. Zelf lijkt Birmingham met een marge van 16 punten en een zeventiende plaats af te stevenen op lijfsbehoud.
 
Maikel Kieftenbeld heeft zich teruggeknokt in de basisopstelling bij het Engelse Millwall. De voormalig captain van FC Groningen raakte in de beginfase van het seizoen zijn plaats in de startopstelling kwijt, maar speelde in de laatste vijf duels van zijn club de volledige 90 minuten. Met Kieftenbeld op het middenveld won Millwall thuis van Cardiff City, 2-1. Kieftenbeld kwam dit seizoen 19 van de 30 competitiewedstrijden in actie. 

Sergio Padt is de hervatting van de Bulgaarse competitie bij Ludogorets goed begonnen. Net als Kieftenbeld moest de doelman een deel van het seizoen vanaf de bank toekijken, maar heeft hij inmiddels zijn basisplaats weer stevig in handen. In de eerste speelronde na de winterstop pakte Padt drie punten en hield de keeper de nul. Op bezoek bij Arda werd met 4-0 gewonnen. Ludogorets gaat aan kop in Bulgarije met 45 punten uit 19 duels. Padt speelde zijn negende competitiewedstrijd voor de club. 
 

Padt

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard