string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boentlaand: Primeurs voor Bacuna en Huistra.

Maandag 08 maart 2021 om 16:00

FC Groningen ging afgelopen weekend in Amsterdam onderuit tegen koploper Ajax. De Trots van het Noorden verloor met 3-1. In Boetnlaand ervaarden de door de FC opgeleide Leandro Bacuna en coach Pieter Huistra een primeur.

Leandro Bacuna maakte midweeks twee goals voor Cardiff City in de thuiswedstrijd tegen Derby County. De middenvelder – afkomstig uit de Opleiding van FC Groningen – schoot zowel de 1-0 als de 3-0 met links tegen de touwen. Het waren de eerste goals voor Bacuna dit seizoen. Het is voor het eerst in de loopbaan van de international van Curaçao dat hij twee keer in één competitiewedstrijd scoorde.
 
Ondanks de goede prestatie eerder die week bleef Bacuna afgelopen vrijdag in het duel met Huddersfield Town negentig minuten op de bank. Uitgerekend de wedstrijd tegen zijn jongere broer Juninho. De jongste van de twee broers speelde de gehele wedstrijd, die in 0-0 eindigde.
 
Prijs
Pieter Huistra heeft zijn eerste prijs als hoofdtrainer te pakken. De voormalig coach en speler van FC Groningen staat sinds dit seizoen aan het roer bij Pakhtakor uit Oezbekistan. Huistra was de afgelopen jaren al succesvol als assistent-trainer van de topclub. Zaterdag won zijn ploeg in de strijd om de supercup met 1-0 van FC Nasaf.
 
Deyovaisio Zeefuik pakte zaterdag heel belangrijke punten met het Duitse Hertha BSC. De ploeg uit de hoofdstad won voor het eerst in tien duels weer eens. Zeefuik stond net als vorige week in de basisopstelling bij zijn ploeg. Zijn vierde basisplaats van het seizoen. Augsburg werd met 2-1 verslagen. Zeefuik kwam in zijn eerste seizoen in de Bundesliga in 14 van de tot nu toe 24 gespeelde wedstrijden in actie.
 
Kopbal
Tjaronn Chery scoorde afgelopen woensdag voor zijn Israëlische ploeg Maccabi Haifa in de wedstrijd tegen Hapoel Tel Aviv. Zijn zevende goal van het seizoen, maar zijn eerste met het hoofd. Chery kopte al na zes minuten spelen raak. De ploeg van de voormalige spelmaker van FC Groningen won met 2-0. Afgelopen weekend ging Maccabi Haifa in eigen huis echter verrassend onderuit tegen Maccabi Petah Tikva, 0-2.

chery

Gerelateerd nieuws.

6 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard