string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boeiende affiches op Corpus den Hoorn.

Woensdag 27 februari 2013 om 12:04

Het belooft een interessante voetbalzaterdag te worden voor de jeugdteams van FC Groningen/Cambuur. Op eigen veld zien we de beide D-teams, de onder-16 ploeg en de A-junioren in actie.

In de Eerste Divisie C bij de D-pupillen staat een heuse topper op het programma. FC Groningen/Cambuur D1 neemt het op tegen de naaste belager SC Heerenveen D1. Op de ranglijst bedraagt het verschil drie punten in het voordeel van de ploeg van trainer Hugo Alves Velame. Eerder dit seizoen werd het uitduel op Skoatterwald met 7-1 gewonnen door de Groningers.
Ook de andere koploper uit de jeugdopleiding, FC Groningen/Cambuur D3, mag de koppositie gaan verdedigen. Het jongste jeugdteam heeft een punt voorsprong op SC Genemuiden D1 en krijgt morgen Flevo Boys D1, de nummer vijf van de ranglijst, op bezoek. De onder-16 ploeg van de RVO heeft vorig weekeinde het leiderschap over moeten dragan aan AZ B2. Desalniettemin is een tweede plaats nog altijd uitstekend te noemen. De mannen van trainer Peter Hoekstra treffen FC Twente B2. In Hengelo leverde het onderlinge treffen een ruime 5-0 zege op.
De lange voetbaldag wordt afgesloten met het duel in de Nike Eredivisie tussen FC Groningen/Cambuur A1 en FC Twente A1. De groenwitte formatie speelde in de afgelopen zeven dagen twee mooie wedstrijden. In het weekeinde werd in Breda NAC A1 met 6-0 verslagen. Doordeweeks verloor de ploeg in de kwartfinales van de Nike Cup pas na strafschoppen van FC Utrecht A1. Op de ranglijst hebben de Tukkers een verliespunt meer dan FCG.
Programma (thuis):
FC Groningen/Cambuur A1 v FC Twente A1 (14.30 uur)
FC Groningen/Cambuur B2 v FC Twente B2 (12.15 uur)
FC Groningen/Cambuur D1 v SC Heerenveen D1 (10.45 uur)
FC Groningen/Cambuur D3 v Flevo Boys D1 (09.15 uur)
Programma (uit):
Almere City FC B1 v FC Groningen/Cambuur B1 (15.00 uur)
Almere City FC C1 v FC Groningen/Cambuur C1 (12.30 uur)
De Graafschap C2 v FC Groningen/Cambuur C3 (12.00 uur)
De voetbalzaterdag is te volgen via Twitter!

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard