string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Blom voor het eerst dit seizoen bij Groningen.

Woensdag 18 maart 2015 om 12:16

Kevin Blom fluit zondagmiddag in Euroborg voor de 33ste keer een officieel duel van FC Groningen. De wedstrijd tegen FC Twente wordt pas het eerste optreden dit seizoen van de 41-jarige scheidsrechter uit Gouda bij een duel van de Trots van het Noorden.

Van de voorgaande 32 ontmoetingen onder leiding van Blom verloor de FC er meer dan de helft: 17. Blom blaast zondag om 14:30 uur voor de negentiende keer op de fluit voor een duel in Groningen, waarvan zeventien keer in Euroborg. Tot nu toe leverde een bezoek van Blom aan Groningen acht overwinningen op, zes gelijke spelen en vier verliespartijen.
Nimmer
Zeven keer eerder arbitreerde Blom bij duels tussen de beide FC’s, in zowel Groningen als Enschede. Nimmer won FC Groningen. Slechts één keer viel er onder leiding van de man in het zwart uit Gouda een gelijkspel te noteren (0-0), dat was in het seizoen 2009/2010.
Vorig seizoen was Blom vijfmaal de leidsman bij een wedstrijd van FC Groningen, waaronder het play-off finaleduel in Alkmaar tegen AZ (0-0) en twee keer in Euroborg. De FC won toen met 1-0 van PSV en speelde met 1-1 gelijk tegen SC Cambuur.
Eerder
FC Groningen speelde in de historie van de club zesmaal eerder op de datum 22 maart, waaronder opvallend genoeg driemaal tegen FC Twente. Ook deze drie confrontaties leverden geen winst op voor de Trots van het Noorden. In 1987 werd in Enschede nog wel met 0-0 gelijkgespeeld, maar in 1998 was FC Twente met 1-0 te sterk in Groningen en in 2009 versloegen de Tukkers op 22 maart van dat jaar de FC in eigen huis met 2-1.
Exact een jaar geleden won FC Groningen op deze datum echter wel van Vitesse. De 3-1 overwinning in Euroborg was toen de opmaat voor een zegereeks van tien wedstrijden, leidend naar Europees voetbal.

Gerelateerd nieuws.

7 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard