string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bizot: ‘Zorgen dat je geen gekke dingen doet’.

Zondag 20 januari 2013 om 15:35

Marco Bizot maakte zondagmiddag zijn debuut in het eerste van FC Groningen. De doelman kon niet voorkomen dat zijn team met 0-2 verloor van FC Utrecht. Bizot keek dan ook met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd.

“Het blijft natuurlijk je debuut, iets waar ik al het hele jaar naartoe heb geleefd,” zegt Bizot. “Dan droom je dat je de nul houdt, maar helaas is dat niet gebeurd. Het resultaat van de wedstrijd is teleurstellend.”
Zicht
De keeper kreeg aan het begin van de tweede helft snel twee doelpunten te verwerken. Alexander Gerndt opende de score uit een penalty terwijl Mike van der Hoorn enkele minuten later uit een corner binnen kon tikken. “De strafschop ging net langs mijn hand. Ik had het gevoel dat ik hem bijna had. De tweede goal viel uit een corner. Er stonden veel mensen voor mijn neus en iedereen sprong. Daardoor verloor ik het zicht op de bal en kon ik er later niet meer bij komen. Ik had het geluk dat hij eerst nog tegen me aan schoot, maar in de rebound vloog de bal er alsnog in. Het is erg jammer, want in die periode hadden we aardige controle en ook wat kansjes. Er was eigenlijk niks aan de hand, want op één redding en een paar terugspeelballen of steekpasjes na heb ik niet veel te doen gehad.”
Sneller
Bizot was niet extra gespannen voor de wedstrijd van vanmiddag. “Het viel allemaal wel mee. Ik heb me thuis net als anders voorbereid. Je moet gewoon zorgen dat je geen gekke dingen doet. Het grote verschil met wedstrijden in de Beloften is dat het allemaal net iets sneller gaat. Als keeper is het best lastig om in te stappen. De verdediging moet daar ook aan wennen, maar qua communicatie ging het prima. Een keeper leert al van jongs af aan dat coaching naar je verdediging essentieel is, dus dan maakt leeftijd niet veel uit.” 

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard