string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bizot vraagteken, Chery en Kappelhof afwezig.

Donderdag 10 april 2014 om 15:02

Trainer Erwin van de Looi kan vrijdagavond niet beschikken over de geschorste Johan Kappelhof. Ook door de naam van Tjaronn Chery kan een streep nadat hij woensdag op de training geblesseerd raakte aan de enkel. Doelman Marco Bizot is nog een vraagteken vanwege een schouderblessure opgelopen in de wedstrijd van vorige week tegen PEC Zwolle.

Naast het bovengenoemde tweetal kan Van de Looi niet beschikken over de langdurig geblesseerden Nick Bakker, Henk Bos, Hilal Ben-Moussa en Stefano Magnasco. Ook Tom Hiariej is nog niet fit genoeg om deel uit te maken van de wedstrijdselectie. Daar tegenover staat de terugkeer van Michael de Leeuw na zijn hamstringblessure. De wedstrijdselectie wordt aangevuld met de Beloftenspelers Angelo Cijntje en Burak Saban.
Debutant
“We zitten wat dunnetjes in de verdedigers, maar denken met het meenemen van Burak Saban dat we alle mogelijk scenario’s kunnen invullen. Het is voor Saban de eerste keer dat hij bij de selectie zit en dat is loon naar werken. Het past bij ons om jonge spelers die dichtbij de eerste selectie zitten te belonen als die kans zich voordoet. Voor Burak is het een compliment, hij doet het uitstekend.”
Van de Looi kreeg woensdag een tegenvaller te verwerken nadat Tjaronn Chery de training met een enkelblessure moest verlaten na een ongelukkig duel met een teamgenoot. “We hebben deze week goed gewerkt, maar woensdag was het wel een rare dag. Chery raakte in een duel geblesseerd aan de enkel en er kan een streep door zijn naam voor morgen. Het leek op het moment dat hij geblesseerd raakte ernstiger dan de dag erna, maar het is nog veel te voorbarig om daar uitspraken over te doen voor de komende weken.”
Keeper
Marco Bizot raakte aan het einde van de wedstrijd tegen PEC Zwolle geblesseerd aan zijn schouder na een botsing met spits Fred Benson. “Hij heeft deze week een apart programma gevolgd. We zullen morgen een beslissing nemen of hij kan keepen. Ik verwacht dat hij kan spelen, maar we doen geen domme dingen. Speelt Marco niet, dan keept Stefan van der Lei. We hebben een prima tweede keeper, die dan de kans krijgt om het te laten zien. In dat geval neemt André Krul plaats op de reservebank.”
Het zou voor Van der Lei het debuut in het eerste van FC Groningen betekenen. Zenuwachtig is de jonge doelman nog niet. “Ik weet het nog niet, dus is het lastig te zeggen. Marco heeft gewoon getraind,” aldus Van der Lei. “Als ik zou spelen, is dat natuurlijk heel mooi. Ik ben in ieder geval nog niet nerveus en zal me ook niet op een andere manier voorbereiden dan normaal. Ik ga gewoon mijn dingentjes doen en wanneer ik morgen op de club kom, zien we het wel.”
Droom
Het spelen in Euroborg zou voor Van der Lei de uitkomst van een langgekoesterde droom betekenen. “Ik woon hier vlak achter en het is een droom om ooit in Euroborg te spelen. Ik ging voor het eerst naar FC Groningen toen ze nog in het Oosterpark speelden. Ik was een jaar of elf en Roy Beukenkamp keepte. Het zou fantastisch zijn om in het eerste te spelen en die droom is nu wel dichtbij.”

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard