string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bizot: ‘Gaven goals gemakkelijk weg’.

Maandag 16 september 2013 om 08:43

Na afloop van de verloren uitwedstrijd tegen Heerenveen kwamen enkele spelers van FC Groningen voor de camera’s van FC Groningen TV. Ze blikten terug op de noordelijke derby.

Marco Bizot: “Ik weet niet precies wat er gebeurde bij de penalty tegen. Het ging allemaal heel snel. Heerenveen was in de aanval. Dat bal werd breed gespeeld. Van la Parra draaide weg en speelde de bal daarbij iets te ver voor zich uit waardoor ik één seconde had om mijn doel te verkleinen. Ik ging ervoor liggen want dat was het enige wat ik kon doen. Hij viel, waarna de scheidsrechter een strafschop gaf.”
“De eerste twee tegengoals waren onnodig. We begonnen niet sterk aan de tweede helft. Heerenveen was beter de kleedkamer uitgekomen. We gaven daardoor de goals te gemakkelijk weg. Dat is heel zonde, echt balen. Ik denk dat onze supporters het beste waren vandaag. Ik hoorde ze de hele eerste helft en ook in de tweede helft bleven ze ons steunen. Alleen al voor hen hadden we deze wedstrijd moeten winnen.”
Giliano Wijnaldum: “Ik denk dat we in de eerste helft goed hebben gespeeld. Na de eerste rode kaart hebben we het als team goed opgepakt. We gingen op de counter spelen en dat pakte goed uit met een penalty als resultaat. Maar na de rust gaven we de goals ongelukkig weg. Na de 2-2 had ik het gevoel dat er nog meer inzat. Maar ook daarna gaven we weer te makkelijk de doelpunten weg.”
Johan Kappelhof: “Ik sta hier met een heel slecht gevoel. In de eerste helft hadden we het gevoel dat het goed stond en dat we zo in de tweede helft door moesten gaan, maar dat lieten we na. Je merkte dat Heerenveen in de tweede helft meer vertrouwen kreeg. Dat hebben ze goed doorgezet en wij waren niet scherp genoeg achterin.”
“De 2-2 gaf een goed gevoel. Het was ingestudeerd. We hadden afgesproken dat ik op het laatste moment van achter uit in zou komen. Dat lukte en dat is een positief puntje. Het was wel een van de weinige positieve punten vanmiddag. We wilden het liefst met drie punten naar huis gaan, maar dat is helaas niet gelukt.”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard