string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bizot: ‘Collectief hard gewerkt’.

Donderdag 16 mei 2013 om 21:45

Keeper Marco Bizot verrichtte enkele uitstekende reddingen waardoor FC Groningen ondanks de 1-0 nederlaag tegen FC Twente nog steeds in de race is om de finale van de play-offs te behalen. Door het natte veld was het een zware wedstrijd voor de doelman.

“Zeker in het vijfmetergebied stonden behoorlijke plassen op het veld,” vertelt Bizot. “Daardoor was het moeilijk in te schatten hoe de bal zou gaan en was het lastig de bal vast te houden.”
Vervelende goal
FC Groningen kwam in de eerste helft op een 1-0 achterstand doordat Felipe Gutiérrez de bal met een voetbeweging van richting veranderde. “Het is een vervelende goal, een mislukte voorzet die hij nog aanraakt waardoor de bal zo het doel in vliegt. Dat is ons dit seizoen wel vaker overkomen.” Gedurende de tweede helft zette FC Groningen druk op de tegenstander. FC Twente dook door de ruimte op het veld een aantal keer gevaarlijk op voor het doel van Bizot. De keeper hield zijn ploeg echter goed in de race.
Collectief
“Daar sta je voor als keeper, maar ik denk dat we met z`n allen, collectief hard hebben gewerkt. Wel merk ik dat ik gedurende dit seizoen zekerder ben geworden. Door meer wedstrijden op dit niveau te spelen, ga je situaties herkennen en word je beter.” FC Groningen gaat er volgens Bizot dan ook alles aan doen om FC Twente zondag te verslaan.
“Dit zijn de mooiste wedstrijden, waar we het hele jaar hard voor hebben gewerkt. Het zijn zware wedstrijden, maar we gaan er alles aan doen om door te gaan en zondag alles geven. We zijn zeker niet kansloos.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard