string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bizimana beslist derby in nadeel van FC.

Dinsdag 29 juli 2008 om 21:52

BV Veendam heeft dinsdagavond op Ameland met 1-0 gewonnen van FC Groningen. Kassim Bizimana was na 66 minuten de maker van de enige treffer. FC Groningen wist weinig kansen te creëren. Proefspeler Ramon Fernandes speelde een kleine zeventig minuten als linksback.

Voor de pauze speelde FC Groningen met tien spelers die het afgelopen halfjaar al onder contract stonden en proefspeler Ramon Fernandes Rezende. De linksback speelde afgelopen zaterdag in Jong FC Groningen al mee tegen Jong FC Twente en reisde maandag met de selectie af naar Ameland voor een vierdaags trainingskamp.

In de eerste helft was weinig te beleven. De grootste kans kwam van het hoofd van Berry Powel die op aangeven van Shkodran Metaj voorlangs kopte. Ook plaatste Powel nog een iets te korte lob en was er een gevaarlijke voorzet van Meerdink waarmee weinig door zijn teamgenoten werd gedaan. BV Veendam bleef daarmee vrij eenvoudig op de been zonder zelf voor gevaar te kunnen zorgen.

Scheidsrechter Winter hield de wedstrijd vanaf het begin vrij kort, maar wist niet te ontkomen aan een aantal gele kaarten, waarvan twee werden gegeven aan het voortdurend fel duelerende duo Mark Veldmate en Fernandes. Na de pauze kreeg Marcus Berg binnen het kwartier de beste kans tot dan toe, maar zag hij zijn inzet gekeerd door doelman Ditewig.

In de 66ste minuut was het invaller en oud-FC’er Kassim Bizimana die BV Veendam op een 1-0 voorsprong bracht door een bal van dichtbij in te tikken. Vanaf dat moment ging FC Groningen met de zevende en achtste wissel in de ploeg op zoek naar de gelijkmaker, maar wist het weinig echt uitgespeelde situaties te creëren.

In de 83ste minuut was Groningen evenwel heel dichtbij de gelijkmaker. Gonzalo Garcia krulde een vrije trap prachtig via de onderkant van de lat binnen het doelvlak van de Oost-Groningers. Volgens het oordeel van de dienstdoende grensrechter had de bal de doellijn niet volledig gepasseerd voordat deze terug in het veld stuitte. Zo kwam in de 1-0 stand geen verandering.

Trainer Ron Jans was niet tevreden over de prestatie van zijn ploeg. “Ik heb voetballend te weinig gezien. We hebben in totaal maar vijf kansen gecreëerd. Voor rust was de opbouw van achteruit onvoldoende. Het verschil tussen Ere- en Eerste Divisie was niet echt duidelijk. Het blijkt dat we niet in staat zijn voor en na de pauze een voetballende ploeg op de been te brengen. Dit is een aanleiding om verder door te selecteren.”

Wel was er een aantal verzachtende omstandigheden. “BV Veendam is twee weken verder in de voorbereiding. Wij zitten zelf in een trainingskamp en hebben gisteren (maandag – red.) zwaar en vanochtend nog licht getraind. De statistieken spraken al in het voordeel van BV Veendam, maar het went nooit om van ze te verliezen.”

De trainer van FC Groningen, dat vrijdag in Harkstede aantreedt tegen AGOVV, kon nog moeilijk een oordeel vormen over testspeler Fernandes. “Het is nog moeilijk te zeggen op basis van één wedstrijd waarin hij speelt in een moeizaam draaiend elftal. De hele ploeg wilde wel, maar heeft eigenlijk vanaf het begin niet met volle overtuiging gespeeld.”

Opstelling FC Groningen
Luciano; Hiariej (46’ Svejdik), Sankoh (46’ Granqvist), Cahais (46’ Veldmate), Fernandes (69’ Stenman); Matthijs (46’ Levchenko), Meerdink (46’ Nijland), Metaj, Van de Laak (76’ Lovre), Berg, Powel (46’ Garcia).

Scheidsrechter: Winter
Toeschouwers: 1.718
Score: 66’ Bizimana 0-1
Gele kaarten: 34’ Fernandes, 43’ Rozema, 51’ Mark Veldmate, 76’ Granqvist, 90′

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard