Bijna complete selectie in aanloop naar Groningen-NAC

22 februari 2019

FC Groningen-trainer Danny Buijs heeft een nagenoeg fitte selectie tot zijn beschikking in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Alleen de inzetbaarheid van Django Warmerdam vormt nog een vraagteken. Er zijn geen schorsingen.

Trainer Buijs werkte afgelopen seizoen een stage af bij NAC Breda in het kader van zijn Cursus Coach Betaald Voetbal en kent de tegenstander dus meer dan gemiddeld. “Ik weet wat er bij die club leeft en vond het als speler altijd mooi om in het stadion van een tegenstander te spelen waar veel fanatiek publiek zit. Om ze stil te krijgen of in ieder geval te laten zien dat je niet onder de indruk bent.”

Laatste kans
Zijn eigen ploeg pakte tot dusver vier overwinningen in het jaar 2019. Net zoveel als NAC Breda in het hele seizoen 2018/2019. “Zij hebben veertien van hun zestien punten in eigen huis behaald en dat zegt dus wel iets over hun kracht in het eigen stadion. Ook zijn ze al weken met deze wedstrijd tegen FC Groningen bezig. Zelfs voor de uitwedstrijd tegen Ajax van vorige week waren ze al met Groningen-thuis bezig en wat er na zaterdagavond komt, lijkt voor hen ook van ondergeschikt belang. Voor hen voelt de wedstrijd als een laatste kans.”

Het vraagt van de spelers van FC Groningen, die ondersteund worden door een recordaantal (voor de FC in Breda) van 455 supporters, vooral slimheid. “De ene ploeg klapt er vanaf het begin vol op met veel risico en de andere ploeg doet dat wat meer gedoseerd. We zullen moeten herkennen op welke manier we daarmee om moeten gaan. Afgelopen zondag werden we door Feyenoord sterker gemaakt. Onze aftrap slaagde, we konden vervolgens druk zetten op hun keeper en de actie daarna was bijna een eigen doelpunt. Dat gaf ons extra energie en hielp ons perfect in de wedstrijd.”

Energie
Buijs wil nog niet zover gaan om zijn eigen ploeg als favoriet te bestempelen. “We zullen door de buitenwereld wel gezien worden als favoriet, want wij hebben een goede serie en zij een mindere. Maar in deze competitie zijn er voor ons geen wedstrijden die we op tachtig procent zomaar even kunnen winnen. De verhoudingen liggen zoals onlangs bij Willem II-uit. We zullen zelf vooral weer dezelfde energie moeten leveren als vorige week en hebben zelf ook veel invloed op hoe we voor de dag zullen gaan komen. Iedereen moet weer honderd procent gaan, anders is het niet goed genoeg.”

Laatste nieuws