string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bijl en Hrustic draaien met eerste selectie mee.

Vrijdag 03 februari 2017 om 15:56

Glenn Bijl en Ajdin Hrustic draaien sinds de winterstop veelvuldig mee met het programma van de eerste selectie. Het duo uit FC Groningen onder-23 krijgt daar waar mogelijk de rest van dit seizoen de kans zich te laten zien bij de groep van hoofdtrainer Ernest Faber. Beide jongelingen hebben als doel zich te laten zien en hopen zoveel mogelijk minuten te mogen in het eerste elftal maken.

Bijl en Hrustic blijven spelers van Onder-23 en zullen zoveel mogelijk hun wedstrijden in het team van trainer Alfons Arts spelen. Zaterdagavond behoren Bijl en Hrustic echter tot de wedstrijdselectie van Ernest Faber en komt het duo niet in actie in de uitwedstrijd in de Derde Divisie Zaterdag tegen SteDoCo.
 
Verhuurd
Glenn Bijl werd de tweede helft van het afgelopen seizoen verhuurd aan FC Dordrecht in de Jupiler League en keerde deze zomer vol vertrouwen terug in Groningen. De verdediger annex middenvelder sloot aan bij de selectie van FC Groningen onder-23. Na twee weken voorbereiding liep hij een blessure op.
 
“Dat was een grote klap,” vertelt Bijl. “Ik kwam met veel goede bedoelingen terug om me in de kijker te spelen, maar toen raakte ik geblesseerd. Om na de revalidatie weer te beginnen bij Onder-23 was even moeilijk, maar door in de winter hard door te trainen, kan ik nu aansluiten bij trainingen van de eerste selectie. Ik moet eerlijk zeggen dat het ook wel tijd wordt voor minuten.”
 
Stadions
Bijl maakte vorig seizoen 15 keer zijn opwachting in het eerste elftal van FC Dordrecht en scoorde daarin twee maal. “Ik weet wat het is om in stadions te spelen en ik ben op een leeftijd (21 jaar – red.) dat het niet meer bijzonder moet zijn. Ik wil de komende maanden zoveel mogelijk minuten maken waar het mogelijk is.”
 
Dat Bijl de komende maanden op het veld staat met spelers, die hun sporen al in de Eredivisie hebben verdiend is niet meer speciaal voor hem. “Ik heb het twee jaar geleden al meegemaakt met jongens als Chery en Botteghin en ben door mijn uitleenperiode bij Dordrecht zelf ook wat verder. Ik moet me gaan richten op de posities rechtsback en op het middenveld.”
 
Mede door het vertrek van Hans Hateboer naar Atalanta Bergamo liggen er nu mogelijkheden. “Voor mij is het inderdaad gunstig dat Hateboer is vertrokken. Hans is een goede vriend van me. Ik ben trots op hem dat hij een mooie stap heeft kunnen maken en daardoor krijg ik nu deze kans.”
 
Hrustic
Net als Glenn Bijl zal ook Ajdin Hrustic veelvuldig in het programma van het eerste team meedraaien. De Bosniër ging al mee op trainingskamp in Duitsland en is blij met zijn kans. “Dit is de reden dat ik de overstap heb gemaakt van Schalke 04,” vertelt Hrustic. “Nu wil ik zorgen dat ik ook minuten ga maken. Ik heb veel vertrouwen in mezelf.”
 
Hrustic kende afgelopen seizoen het nodige blessureleed, maar is dit seizoen veelvuldig bepalend geweest bij FC Groningen onder-23. “Ik vond dat ik een kans verdiende, maar ik heb mijn mond gehouden en ben hard blijven werken. Ik had niet verwacht dat deze mogelijkheid zo snel zou komen. Ik zal me moeten gaan richten op de rol die Rusnak had en hoop mijn kwaliteiten te kunnen laten zien. Op het trainingskamp was al te zien dat ik veel spelers op het veld ‘verstond.’ Voor mij is dit een mooie volgende stap.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard