string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beslissing inzetbaarheid De Leeuw op wedstrijddag.

Dinsdag 07 april 2015 om 19:59

FC Groningen moet het woensdag tijdens de halve eindstrijd in het bekertoernooi tegen Excelsior doen zonder de geschorste Eric Botteghin. Michael de Leeuw ontbrak dinsdagmiddag bij de afsluitende training voor het bekerduel. Hoewel Jarchinio Antonia – voor het oog van 2.500 fanatiek meelevende supporters – wel op het veld stond, is de flankspeler niet inzetbaar.

Michael de Leeuw was afwezig tijdens de afsluitende training voorafgaand aan het bekerduel met Excelsior. De aanvaller, die de laatste weken aan de kant stond met een hamstringblessure, was ziek.

Drukbezocht
“We gaan morgen kijken of we hem fit genoeg kunnen krijgen en gaan er alles aan doen om De Leeuw bij de wedstrijdselectie te halen,” zei Van de Looi tijdens een drukbezocht perspraatje na afloop van de open training. Tjaronn Chery ging tijdens de training eerder naar binnen met een pijnlijke knie, maar de coach verwacht dat zijn nummer 10 wel inzetbaar is. “Ik ben geen dokter, maar hij speelt gewoon.”

Vervangen
Naast Botteghin en Antonia mist Van de Looi in ieder geval de al langer geblesseerden Tom Hiariej en Nick Bakker. Hilal Ben Moussa zit niet bij de wedstrijdselectie. De FC-trainer wilde niet vertellen wie Botteghin gaat vervangen in het centrum van de verdediging. “Dat weet ik wel, maar ga ik nog niet zeggen,” lachte Van de Looi. “Het hoort een beetje bij dit soort belangrijke wedstrijden om nog geen opstelling prijs te geven, al denk ik ook niet dat mijn collega Marinus Dijkhuizen er wakker van zal liggen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard