string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Berg vraagteken tegen De Graafschap.

Vrijdag 17 april 2009 om 14:09

De inzetbaarheid van Marcus Berg in de uitwedstrijd tegen De Graafschap van morgenavond, is nog een vraagteken. De spits kampt met last aan de hiel. Er zijn geen spelers terug in vergelijking met de verloren thuiswedstrijd tegen Vitesse. Koen van de Laak is geschorst.

Nicklas Pedersen, die afgelopen zondag zijn rentree maakte, heeft last van zijn lies. Daarmee voegt hij zich in de ziekenboeg bij Petter Andersson (knie), Tim Matavz (bovenbeen), Evgeniy Levchenko (kuit) en Gonzalo Garcia (bovenbeen). Vanuit de Beloften sluiten Pepijn Kluin en Frank Olijve aan bij de eerste selectie. Darryl Lachman is standby voor het geval Marcus Berg niet zou kunnen spelen.

Trainer Ron Jans blikt nog even terug op de wedstrijd tegen Vitesse: “Het is aan de ploeg te laten zien dat we geleerd hebben van de wedstrijd tegen Vitesse. Toen stond het vooral in verdedigend opzicht achterin niet goed. En opbouwend was het ook niet voldoende. Het was voor die linie de slechtste wedstrijd van het seizoen. Maar eigenlijk was het hele team onvoldoende. Er stond blijkbaar te weinig druk op en daardoor was de ploeg niet scherp, niet honderd procent.”

Jans hoopt dat het een incident betrof. “Het zal morgenavond (zaterdag – red.) gaan om de duels. Voor De Graafschap hangt er veel af van deze wedstrijd. Zij kunnen met name in de thuiswedstrijden de tegenstander vooral heel slecht laten spelen vanuit een verdedigende organisatie. En als ze zelf op voorsprong komen, wordt het nog veel lastiger. Het initiatief zal waarschijnlijk bij ons komen te liggen. Het zal een lastige wedstrijd worden, maar misschien is dat in dit geval juist een voordeel. De nederlaag tegen Vitesse is er een extra reden om het te laten zien.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard