string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Berg geschorst; Holla en Sankoh op scherp.

Maandag 20 april 2009 om 17:14

Marcus Berg is zondag geschorst in de thuiswedstrijd tegen Willem II. Rens van Eijden ontbreekt aan de kant van de Tilburgers. Danny Holla en Gibril Sankoh staan weer op scherp.

Berg ontving in de twintigste minuut van het uitduel met De Graafschap een gele kaart. Het was zijn zevende gele kaart van het seizoen. Daarmee volgt automatisch een schorsing.

Danny Holla en Gibril Sankoh hebben er recentelijk een schorsing opzitten vanwege hun vijfde gele kaart in het seizoen. Zij ontvingen in de tweede helft van de wedstrijd van afgelopen zaterdag allebei hun zesde gele kaart van deze jaargang. De gele kaarten in de laatste vier competitierondes waarop geen schorsing volgt, worden overigens meegenomen naar het nieuwe seizoen. Holla en Sankoh beginnen in het seizoen 2009/2010 dus ‘op één’.

Bij een nieuwe gele kaart in de resterende drie duels, zullen zij de eerstvolgende competitiewedstrijd geschorst worden. Voor de play-offs kan een gele kaart geen gevolgen hebben. In de play-offs gelden een apart registratiesysteem. Na elke tweede gele kaart volgt een schorsing.

Totaal aantallen
In totaal kregen de spelers van FC Groningen 46 gele kaarten in 31 duels. Daarmee staat de FC nog altijd in de top-5 van minste gele kaarten. PSV kreeg er slechts 34 en Sparta meer dan het dubbele daarvan: 73. FC Groningen ontving wel de meeste rode kaarten, namelijk zes. FC Utrecht kreeg nog geen enkele rode kaart in de competitie.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard