string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Berg, Ajilore en Van Loo terug; Pedersen geblesseerd.

Dinsdag 03 februari 2009 om 13:45

Oluwafemi Ajilore en Brian van Loo zijn aangesloten bij de selectie voor het duel met NEC, dat woensdagavond in Euroborg wordt gespeeld. Nicklas Pedersen kampt met een enkelblessure.

Ook Marcus Berg is weer inzetbaar. De Zweedse topscorer van FC Groningen zat afgelopen weekend een schorsing uit naar aanleiding van zijn vijfde gele kaart in dit seizoen. Van Loo ontbrak sinds het trainingskamp. Ajilore moest afgelopen weekend verstek laten gaan.

Nicklas Pedersen raakte in het duel met ADO Den Haag geblesseerd aan de enkel. Hij zal de wedstrijd tegen NEC dus van de tribunes moeten bekijken. Door de terugkeer van Ajilore en Van Loo zitten ook Gijs Koopmans en Dennis Krohne op de tribune. Pepijn Kluin van de Beloften zit wel bij de achttien.

Trainers: ‘aan elkaar gewaagd’
Ron Jans is met zijn ploeg nog ongeslagen in 2009. “We krijgen een directe concurrent op bezoek. De laatste jaren is het vaak stuivertje wisselen geweest. NEC stond eerst voortdurend boven Groningen en daarna zijn wij een aantal seizoenen boven hen geëindigd. Afgelopen jaar, in de play-offs, speelde NEC het beste voetbal van de afgelopen tien jaar. En dit jaar ontlopen de clubs elkaar weer niet veel. De ploegen ontlopen elkaar weinig. We zullen op het veld zien wie deze keer de sterkste is. De wedstrijd begint om negen uur. Wel wat laat voor kinderen doordeweeks. Ik zou mijn ouders vragen of ik voor één keertje langer mag opblijven,” adviseert Jans de jeugd, wetend dat de overige dertien duels in het weekend worden gespeeld.

Trainer Mario Been van NEC verwacht een lastige confrontatie: “FC Groningen is een degelijke ploeg met individuele kwaliteiten. Marcus Berg is een gevaarlijke spits en Gonzalo Garcia vind ik aan de bal een prachtige speler om te zien. De laatste lijn steekt goed in elkaar en met Goran Lovre en Evgeniy Levchenko is er ervaring op het middenveld. Ik verwacht een moeilijke avond. FC Groningen is in eigen huis sterk, maar wij komen naar Euroborg om een zo goed mogelijk resultaat te halen en wij hebben het vertrek van een aantal spelers – zelfs nog in de afgelopen winter window – goed weten op te vangen. We hebben een heel druk programma voor de boeg en bekijken het nu van wedstrijd tot wedstrijd.”

Respect
Fredrik Stenman beschouwt in het programmaboekje de komende tegenstander: “NEC draait goed mee en heeft er onlangs twee spelers bij gekregen, Milano Koenders en Dennis Rommedahl. Die laatste is zeer waarschijnlijk mijn directe tegenstander. Hij is moeilijk te bespelen en bovendien heel snel. NEC heeft sowieso een prima elftal waarvoor ik respect heb.
Van de uitwedstrijd weet ik me nog te herinneren dat Andreas Granqvist een rode kaart kreeg en Gonzalo Garcia in de slotfase toch nog de 2-2 binnen knalde via de onderkant van de lat. Hij stond nog maar net in het veld. Zelf speelde ik die wedstrijd niet mee, omdat ik toen geblesseerd was. Deze keer ben ik er wel weer bij.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard