string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Benauwde zege voor FC tegen Willem II: 2-1.

Zaterdag 17 oktober 2015 om 20:35

FC Groningen heeft zaterdagavond met 2-1 gewonnen van Willem II. In de eerste helft maakte Mimoun Mahi de 1-0. Vijf minuten voor tijd kwamen de Tilburger op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Etiënne Reijnen. Twee minuten later werd invaller Danny Hoesen matchwinner met zijn 2-1. Door de zege is de FC terug in het linkerrijtje.

FC Groningen begon in Euroborg met een basisopstelling die op één plek afweek van de startformatie van Vitesse-FC Groningen. Michael de Leeuw ontbrak namelijk wegens ziekte. Zijn plek werd overgenomen door Jesper Drost. Ook aanvoerder Rasmus Lindgren ontbrak, waardoor de aanvoerdersband vanavond om de arm ging van Hedwiges Maduro. Aan de kant van Willem II waren veel wisselingen in vergelijking met twee weken terug. Zo ontbrak oud-FC’er Nick van der Velden met een blessure en speelde daardoor Richairo Zivkovic als rechtsbuiten.
In de openingsfase van de wedstrijd begon Groningen ietwat afwachtend, met mogelijk nog de drie verloren uitduels in het achterhoofd. Na ruim tien minuten was het eerste plaagstootje wel van de thuisclub toen Albert Rusnak het van dichtbij probeerde en doelman Lamprou aardig was moeite had met de inzet van de Slowaak. Rusnak stond vervolgens ook aan de basis van de eerste treffer, toen hij clubtopscorer Mimoun Mahi op het randje van buitenspel wegstak en de spits prima afrondde met een schuiver langs de goede kant van de linkerpaal: 1-0.
FC Groningen had, in het eigen vertrouwde en bovendien uitverkochte stadion, het overwicht gedurende het restant van de eerste helft en kreeg nog één aardig mogelijkheid toen nota bene Hans Hateboer kopte, maar Lamprou alert redding bracht. In de slotfase kreeg Willem II mogelijkheden in de personen van Robbie Haemhouts (voorlangs) en Richairo Zivkovic (geblockt). Vervolgens gingen de beide ploegen met 1-0 rusten.
Na een fase in de tweede helft waarin Willem II meer balbezit had, zonder voor echt doelgevaar te zorgen, was de eerste kans van het tweede bedrijf juist voor de thuisclub. Uit een splijtende pass van Hedwiges Maduro kwam Bryan Linssen oog in oog met doelman Lamprou. De Griekse doelman kon redding brengen. Aan de overkant loste Erik Falkenburg een schot uit de draai dat via het been van Johan Kappelhof nog bijna tot een doelpunt leidde.
Even later werd Bryan Linssen aan de zijde van de thuisclub afgelost door Danny Hoesen en verhuisde Mahi naar de vleugel. Aan de zijde van Willem II werd Zivkovic afgelost door De Sa. Bij de Tilburgers was het al de tweede vervanging, na de wissel van Nemec voor Haemhouts. Met de komst van Braber voor Koppers wisselde trainer Streppel van Willem II nog eens aanvallend. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kwamen de gasten op gelijke hoogte. Na een cornersituatie bleek Etiënne Reijnen de bal in eigen doel te werken: 1-1.
Lang stond de gelijke stand gelukkig voor de Trots van het Noorden niet op de borden. Nota bene Reijnen dook op in de zestien meter van de tegenstander uit Tilburg. Hij kopte een bal prima terug op invaller Danny Hoesen, die met een prachtige boogbal uit de draai de te ver voor zijn doel staande Lamprou passeerde: 2-1. Met Kasper Larsen als vervanger van Jesper Drost kreeg Lucas Anderson nog een dot van een kans, maar produceerde de Tilburger slechts een rollertje.
Na vier minuten extra tijd kwam er een einde aan de wedstrijd waarin thuisclub het puntentotaal opvoerde naar 13. Groningen gaat door de vierde overwinning van het seizoen terug naar het rechterrijtje en staat voorlopig op de achtste plek van de ranglijst. Er volgen nu weer drie uitwedstrijden voor de FC. Donderdag uit in Liberec, zondag in Nijmegen en de woensdag erop in Utrecht voor de KNVB-beker. Op zaterdagavond 31 oktober keert FC Groningen terug in Euroborg voor de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (18.30 uur).

Opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Tamata; Maduro, Drost (89’ Larsen), Tibbling; Linssen (76’ Hoesen), Mahi, Rusnak.
Rest bank: Van der Vlag, Burnet, Hiariej, Bacuna, Antonia.
Opstelling Willem II
Lamprou, Van der Struijk, D. Wuytens, Peters, Koppers (83’ Braber), Ojo, Haemhouts (64’ Nemec), S. Wuytens, Zivkovic (77’ De Sa), Falkenburg, Andersen.
Rest bank: Meul, Ligeon, Joppen, De Jong.
Toeschouwers: 21.787 (uitverkocht)
Scores: 24’ Mahi (Rusnak) 1-0; 85’ Reijnen (eigen doel) 1-1, 87’ Hoesen (Reijnen) 2-1.
Scheidsrechter: Higler
Overige officials: Brondijk, Dobre, Mulder
Gele kaarten: 35’ Andersen (overtreding op Drost), 82’ Tibbling (overtreding op Ojo)

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard