Beloften winnen met 3-2 van SV Urk

10 juli 2014

Jong FC Groningen heeft donderdagavond op Urk met 3-2 gewonnen van SV Urk. Voor de ploeg van trainer Paul Raveneau scoorde Dino Islamovic tweemaal. Paco van Moorsel maakte in de eerste treffer.

Jong FC Groningen is nu twee-en-een-halve week onderweg in de voorbereiding. Trainer Paul Raveneau: “We zijn in deze fase vooral bezig met het spel aan de bal. De samenwerking tussen de middenvelder en de spitsen. De diepte zoeken en spelers ‘tussen de linies’ krijgen. In de eerste helft verliep dat goed. De samenwerking tussen Hagenauw en Islamovic was goed, net als de rol van Van Moorsel, Hiariej en Saban op het middenveld.” “In de tweede helft was het spel van onze kant minder. Dat lag aan het feit dat we slordiger begonnen te spelen en wellicht doordat er diverse wisselingen plaatsvinden. Maar ook doordat SV Urk juist wat compacter ging spelen. Het was in ieder geval een prima tegenstander, die hoge ogen zal gaan gooien in de Hoofdklasse ondanks het feit dat ze net gepromoveerd zijn.” Opvallende invaller was overigens Alex Cristovao, die momenteel clubloos is en bij FC Groningen zijn conditie op peil houdt. Voor Jong FC Groningen duurt het ruim twee weken voordat de volgende oefenwedstrijd wordt gespeeld. Op vrijdagavond 25 juli wordt in Zuidlaarderveen een wedstrijd gespeeld tegen FC Lisse. Dat is daags na de Europese ontmoeting van FC Groningen in Euroborg. Opstelling FC Groningen
Van der Lei; Magnasco, Ekong (35’ Payne), Baas, Bijl; Saban (60’ Boutzamar), Van Moorsel, Hiariej; Hagenauw (46’Arias), Islamovic (75’ Gootjes), Oldenburger (60’ Cristovao). Scoreverloop: 12' Riekelt Nentjes 1-0, 22' Van Moorsel 1-1, 27' Islamovic 1-2; 58' William de Boer 2-2, 71' Islamovic 2-3.

Laatste nieuws