string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften vergeten te winnen van Jong NEC.

Donderdag 18 februari 2010 om 21:17

Jong FC Groningen heeft donderdagavond op Corpus den Hoorn met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong NEC. Pepijn Kluin opende na ruim een kwartier de score. NEC kwam vlak voor rust gelijk.

In de eerste helft had FC Groningen het beste van het spel. Pepijn Kluin opende na ruim een kwartier de score toen hij alert reageerde op een schot dat door de doelman gekeerd werd. Even later had Kluin de tweede treffer op zijn schoen, maar schoot hij recht op de doelman.
Vaak ontbrak het Groningen aan de eindpass of net aan de scherpte voor de goal. Op slag van rust kwamen de gasten op gelijke hoogte door een treffer van Furkan Alakmak. In de slotfase van de tweede helft zette de thuisclub meer en meer druk. Pepijn Kluin, debutant Chevello de Rijp en Dennis Krohne kregen nog de beste schotmogelijkheden. In de 1-1 stand kwam echter geen wijziging meer.
Door het behaalde punt stijgt FC Groningen een plekje op de ranglijst. De FC staat nu zesde met 25 punten uit zeventien duels. Komende maandag spelen de Beloften in Euroborg tegen Jong PSV, dat momenteel op de tweede plek staat. Het duel begint om 18.30 uur.
Opstelling Jong FC Groningen: Nienhuis; Kunst, Dijkstra, Werkman, Wagenaar; Olijve, Pomstra (82’ Ben Moussa), Krohne, Menting; Kluin, De Rijp.
Rest bank: Bakker, Tripsas en Van Erkel.
Scheidsrechter: Bronsvoort
Scores: 17’ Kluin 1-0, 45’ Alakmak 1-1.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard