Beloften thuis tegen Harkemase Boys

7 december 2018

Jong FC Groningen speelt zaterdagmiddag 8 december de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys. Een onvervalste noordelijke derby in de Derde Divisie Zaterdag. Aanvang is 15.00 uur en de toegang is gratis op Sportpark Corpus den Hoorn. Onder-17 speelt om 12.30 uur thuis tegen Ajax onder-17. De onder-19 gaat op bezoek bij sc Heerenveen.

Trainer Alfons Arts verloor afgelopen zaterdag voor de derde keer op rij een competitieduel. “En opnieuw was het onnodig. We zijn deze competitie sowieso nog geen enkele keer weggespeeld en geven over het algemeen achterin weinig weg. Het rendement ‘voor de goal’ ligt simpelweg te laat, want kansen en mogelijkheden krijgen we over het algemeen ook volop.”

Aan de inzet en mentaliteit heeft het uit bij DOVO (3-1) ook niet gelegen. “De instelling is goed en de bereidheid aanwezig, maar het is een kwestie van kwaliteit. Het is zonde dat de jongens zichzelf niet vaker hebben beloond. Het is een terugkerend iets, meedogenloosheid achterin en voorin. Als we een stap op de ranglijst willen maken, moet dat echt beter.”

Arts ziet dat Harkemase Boys onder trainer Tieme Klompe een wat ander type voetbal speelt dan onder zijn voorganger Henk Herder. Bij Harkemase Boys zitten maar liefst acht spelers in de selectie die een verleden hebben in de opleiding van FC Groningen. “Er zit bij hen meer voetbal in dan vorig jaar. Het is een meer voetballende ploeg, maar strijd leveren zijn ze nog niet verleerd. En bovendien kunnen ze ook opportunistisch spelen.”

Bij Jong FC Groningen ontbreken in ieder geval Daniel Bouman, Martijn van Maastrigt, Tapmahoe Sopacua en Luuk Wouters door blessures. “Het wordt weer echt ‘grote mensen’ voetbal. Het is tijd dat we onszelf in dit soort wedstrijden af ons af gaan bijten. We hebben goed gespeeld tegen de topploegen en moeten nu eens een resultaat over de streep gaan trekken!”

Programma opleiding zaterdag 8 december
DZOH – FC Groningen onder-15 (AFGELAST!)
Roda JC – FC Groningen onder-13 (11.30 uur)
FC Groningen onder-17 – Ajax (12.30 uur)
sc Heerenveen – FC Groningen onder-19 (14.30 uur)
FC Groningen onder-23 – Harkemase Boys (15.00 uur)
FC Groningen onder-12 – De Graafschap & NEC (ZONDAG 9 december, 11.00 uur)

Laatste nieuws