Beloften thuis langs Jong Sparta.

Dinsdag 22 maart 2011 om 11:32

Jong FC Groningen heeft dinsdagavond met 3-2 gewonnen van Jong Sparta Rotterdam. Oluwafemi Ajilore scoorde tweemaal voor de ploeg van trainer Dick Lukkien, die tweede blijft op de ranglijst van de Eredivisie.

Na een klein kwartier spelen kwamen de gasten op voorsprong door een doelpunt van Ilias Ben Hassani. In het verloop van de eerste helft kreeg Groningen diverse kansen. Clubtopscorer Norair Mamedov kreeg twee schotmogelijkheden en Jeffrey Rijsdijk schoot nog eens voorlangs. Vijf minuten voor de pauze kwamen de ploegen op gelijke hoogte toen Mamedov uit een corner van Jeffrey Rijsdijk de 1-1 binnen kopte. Voor Mamedov de veertiende competitietreffer van het seizoen.
Na de pauze kwam Jong FC Groningen goed uit de startblokken. Na tien minuten schoot Oluwafemi Ajilore uit een voorzet van Rijsdijk de 2-1 binnen. Acht minuten later kwam de 3-1 ook van de voet van de Nigeriaan. Hij schoot op aangeven van Mamedov zijn tweede treffer van de avond binnen. Toen Lucas van Oeveren in de 70ste minuut uit een vrije trap de 3-2 binnen schoot, kwam de spanning nog terug in de wedstrijd.
In de slotfase kwam Groningen niet echt meer in de problemen en schreef op die manier de drie punten bij. Daardoor is het kampioenschap van Jong PSV nog minimaal een week uitgesteld. De Eindhovenaren kunnen 31 maart in hun uitwedstrijd tegen De Graafschap de titel veiligstellen.
Opstelling Jong FC Groningen
Nienhuis; Kunst, Lachman, Veldmate, Metaj; Ajilore, Post; Rijsdijk, Andersson (74’ Keurntjes), Mamedov; Garcia (68’ Bossman).
Rest bank: Bakker, Wagenaar, Vente, Van Dijk
Scores:  13’ Bel Hassani 0-1, 40’ Mamedov  1-1; 55’ Ajilore 2-1, 63’ Ajilore 3-1, 70’ Van Oeveren 3-2.