Beloften spelen gelijk bij Jong Ajax.

Maandag 20 augustus 2012 om 22:47

Jong FC Groningen heeft maandagavond op De Toekomst in Amsterdam met 0-0 gelijkgespeeld tegen Jong Ajax. De ploeg van trainer Dick Lukkien staat momenteel op de tweede plek in Poule A.

In Amsterdam trad Jong FC Groningen aan met vijf spelers uit de A-kern en deze week ook een speler van SC Veendam, centrale verdediger Niek Loohuis. Verder zat doelman Wieger Sietsma van RVO FC Groningen/Cambuur A1 op de bank bij Groningen, omdat Joey Potveer opnieuw zijn opwachting als tweede doelman maakte bij het eerste elftal van SC Veendam.
In de eerste minuten was het voor FC Groningen zoeken naar de organisatie. Daarna kwam Jong FC Groningen steeds beter in de wedstrijd, hoewel Ajax nog wel meer balbezit had en doelman Stefan van der Lei diverse keren redding moest brengen.
Na de pauze had de ploeg de opdracht ook in aanvallend opzicht meer de kansen te benutten en zuiniger op de bal te zijn. Daarin slaagden de gasten steeds beter. Na 70 minuten werd de thuisclub wat ongeduldig en in de eindfase van de wedstrijd kreeg Jong FC Groningen zelfs nog enkele kansen op de overwinning. Zo had Timo Letschert drie minuten voor tijd de beste kans.
Trainer Dick Lukkien was content: “Ik ben zeer tevreden in de geleverde prestatie. De ploeg heeft aangetoond in de afspraken en speelwijze te geloven en die ook tot uitvoer te kunnen brengen. Over de hele wedstrijd genomen is een punt meer dan verdiend. We hebben als tussendoel via de eerste vier in Poule A de Eredivisie te bereiken en liggen prima op koers.”
Met vier punten uit twee duels staat Jong FC Groningen op de tweede plek achter koploper Jong sc Heerenveen dat de volle buit heeft. Komende maandag komt Jong AZ op bezoek op Sportpark Corpus den Hoorn. Die ploeg heeft drie punten en is een directe concurrent voor een van de vier plekken in de Eredivisie.
Van der Lei; Francisco, Loohuis (56’ Renken), Bakker, Burnet (61’ Van Nieff); Letschert, Ben Moussa, Keurntjes; Bos, Suk, Kostic (61’ Batbay).
Rest bank: Sietsma, Christovao, Holder.
Scheidsrechter: Koekoek