string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften ruim langs Flevo Boys.

Dinsdag 09 augustus 2011 om 23:06

Jong FC Groningen heeft dinsdagavond in Harkstede met 4-0 gewonnen van Flevo Boys. Petter Andersson scoorde twee van de vier treffers. Patrick Haas maakte zijn opwachting als proefspeler.

In Harkstede kwam Jong FC Groningen in actie met aanvulling van vijf spelers uit de A-kern en Petrit Hoxhaj van SC Veendam. Trainer Dick Lukkien werd geassisteerd door Gerard Wiekens van de Oost-Groningers.
Lukkien was na afloop tevreden over de voorlaatste oefenwedstrijd in voorbereiding op de competitie die maandag 22 augustus start met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo: “We hebben gespeeld tegen een prima tegenstander, Flevo Boys, dat net is gedegradeerd uit de Topklasse.”
“Onze insteek was vanavond te spelen met een hoop energie en enthousiasme. Bij balbezit van de tegenstander veel druk zetten en bij eigen balbezit combineren op het middenveld. Dat ging met name in de eerste helft heel goed. Naast de vier goals hebben we nog eens drie à vier grote kansen gecreëerd. In de tweede helft werden we af en toe wat slordiger en raakten we de bal sneller kwijt.”
“Wellicht dat het iets te maken had met de jeugdigheid. Het leek wel alsof we iedere aanval tot een kans wilden komen. En soms is het verstandig nog eens extra rond te spelen en de tegenstander uit te lokken en toe te slaan in de diepte. Dus iets zuiniger zijn op de bal. Als we dat kunnen toevoegen aan ons spel, zijn we helemaal op de goede weg.”
“We hebben alle beschikbare spelers in actie laten komen. Henk Bos, proefspeler Patrick Haas en Matias Jones wilden we allemaal een uur laten spelen. Verder waren er enkele jongens waarvan het de vraag was of ze de negentig minuten vol zouden kunnen maken. Vorige week zijn we geëindigd met tien man en om dat deze keer te voorkomen zaten Jesse Renken en Yoëll van Nieff van de A1 deze keer op de bank.”
Opstelling FC Groningen
Fij; Luis Pedro (56’ Batbay), Van Dijk, Bakker, Johansson; Hoxhaj, Keurntjes (61’ Ben Moussa); Jones (61’ Bos), Andersson, Bos (31’ Haas); Suk.
Rest bank: Etemadi, Renken en Van Nieff.
Scoreverloop: 11’ Andersson (Jones) 1-0, 31’ Suk (Jones) 2-0; 52’ Jones (Keurntjes) 3-0, 82’ Andersson (-) 4-0.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard