Beloften ruim langs ADO.

Maandag 12 oktober 2009 om 21:10

Jong FC Groningen heeft vanavond met 4-1 gewonnen van Jong ADO Den Haag. Bij rust was de stand 1-0. Door de zege stijgt de ploeg van trainer Erwin van de Looi naar de tweede plek op de ranglijst.

Na ruim een halfuur spelen krulde Leandro Bacuna een vrije trap van de linkerkant buiten de zestien in de linkerbovenhoek. Vier minuten na de pauze maakte Danny Menting uit de rebound 2-0. Na ruim een uur assisteerde invaller Pepijn Kluin zijn ploeggenoot Leandro Bacuna bij de 3-0.

Een schot van Roderick Gielisse op de paal in de 70ste minuut was een waarschuwing voor de 3-1 die invaller Toornstra zes minuten later maakte. In de 79ste minuut bepaalde Mike Zonneveld de 4-1 uit een vrije trap.

Door de nederlaag van Feyenoord/Excelsior tegen De Graafschap stijgt FC Groningen naar de tweede plek op de ranglijst. FC Groningen en Feyenoord/Exelsior hebben beiden 12 punten uit zes duels en spelen volgende week, maandag 19 oktober, om 18.30 uur in Euroborg tegen elkaar.

Opstelling Jong FC Groningen
Nienhuis; Hiariej, Lachman, Dijkstra, Jansen; Olijve, Bacuna, Zonneveld (82′ Krohne), Garcia; Nordstrand (61′ Kluin), Menting.
Rest bank: Ter Wielen, Pomstra, Kunst, Wagenaar, Tripsas.

Scoreverloop: 31′ Bacuna 1-0; 49′ Menting 2-0, 65′ Bacuna 3-0, 76′ Toornstra 3-1, 79′ Zonneveld 4-1.