string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften pakken eerste uitzege van het seizoen.

Maandag 26 januari 2015 om 20:59

Jong FC Groningen/Cambuur heeft maandagavond in Zwolle de eerste uitzege van het seizoen 2014/2015 gepakt door met 1-0 te winnen van Jong PEC Zwolle. Henk Bos werd matchwinner met zijn treffer na ruim een halfuur.

In de voorgaande vijftien wedstrijden dat FC Groningen telkens alle thuiswedstrijden gewonnen en alle uitduels verloren. Aan deze wetmatigheid kwam maandagavond in het IJsseldelta Stadion een einde. In de eerste helft kwam de Gronings-Friese combinatie na ruim een halfuur aan de leiding toen Henk Bos op aangeven van Bob Schepers scoorde: 0-1.
Verder waren er kansen voor Dino Islamovic en Jafar Arias namens de gasten en tweemaal voor oud-Groninger Joost Broerse bij de thuisclub. Na de pauze hadden de Groningen/Cambuur-Beloften nog mogelijkheden in de personen van Islamovic, Arias en invaller Hristijan Denkovski. In de score kwam echter geen verandering meer.
Als team
Trainer Casper Goedkoop zat na afloop met een goed gevoel in de bus op weg terug naar Euroborg. “We hebben de eerste uitoverwinning te pakken en dat geeft een lekker gevoel. Het was ook een prima wedstrijd, waarin we hebben verzuimd meer afstand te nemen. In de eerste helft schoot Broerse nog een vrije trap op de lat en werd later een schot van de doellijn gered. Ook waren er nog twee kansen in de omschakeling voor Zwolle.”
“Kijkend naar mijn eigen ploeg, vind ik dat we vandaag echt als team hebben gespeeld en gestreden voor de overwinning. Er zaten van onze kant een flink aantal ‘beste’ aanvallen bij en we hadden onszelf iets meer moeten belonen. Al met al was het een terechte zege en hebben we weer punten, die we kunnen gaan verbeteren in de komende periode.”

Opstelling Jong FC Groningen
Van der Lei; Bijl, Schootstra, Baas, Janzen; Arias, Bos, Saban, Schepers (73’ Denkovski); Bacuna, Islamovic.
Rest bank: Sietsma, Veendorp, Boutzamar, Oldenburger.
Score: 33’ Bos 0-1.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

1 week geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’