Beloften onderuit tegen Jong PSV

7 november 2011 / vandaag

Jong FC Groningen heeft maandagavond op Corpus den Hoorn met 5-2 verloren van Jong PSV. Bij rust was de stand 1-1. Henk Bos (1-1) en Sicco Bouwer (2-5) scoorden voor de thuisclub.

Na vijf minuten schoot de jarige Jan Vennegoor of Hesselink van ruim twintig de 0-1 in de kruising. Daarmee vierde hij zijn 33ste verjaardag op een gepaste wijze. Aan de overzijde van het veld kopte Nicklas Pedersen voorlangs. In de laatste minuut van de eerste helft gaf Danny Holla een cross-pass op Henk Bos, die na een prachtige actie de 1-1 tegen het dak van het doel schoot. In de tweede helft kreeg de FC na vijf minuten een tegenvaller te verwerken toen centrale verdediger Nick Bakker geblesseerd het veld moest verlaten. Na de 1-2 en 1-3 van Menno Koch en Rabiu Ibrahim werd de andere helft van het centrale duo, Luis Pedro, vervangen. Tussen deze beide treffers zag Henk Bos nog een prachtig schot door doelman Benjamin van Leer gekeerd. In het laatste kwartier liep de score via treffers van Timothy Derijck en Marcel Ritzmaier nog op naar 1-5. De laatste minuten had Groningen nog een opleving. Een voorzet van Henk Bos werd ingeschoten door Hilal Ben-Mousssa en in de rebound benut door Sicco Bouwer: 2-5. Door de nederlaag is Jong FC Groningen gezakt naar de negende plek met 13 punten uit negen wedstrijden. De afstand met de nummer 3 van de ranglijst is echter nog steeds maar drie punten.
Opstelling FC Groningen
Etemadi; Wagenaar, Luis Pedro (68' Ben-Moussa), Bakker (50' Görgülu), Keurntjes; Holla, Hoxhaj (74' Batbay); Jones, Pedersen, Bos; Bouwer.
Rest bank: Fij, Van Nieff, Janzen. Scheidsrechter: Abbink
Scores: 5' Vennegoor of Hesselink 0-1, 45' Bos 1-1; 54' Koch 1-2, 65' Ibrahim 1-3, 77' Derijck 1-4, 84' Ritzmaier 1-5, 89' Bouwer 2-5.
Gele kaart FC: 64' Holla

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws