Beloften onderuit tegen Jong Ajax.

Maandag 28 februari 2011 om 21:20

Jong FC Groningen heeft maandagavond met 1-0 verloren van Jong Ajax. De winnende goal viel in de voorlaatste minuut door invaller Suk Hyun-Jun. Ondanks de nederlaag blijft de ploeg van trainer Dick Lukkien tweede op de ranglijst van de Beloften Eredivisie.

Bij Jong FC Groningen stonden zeven spelers van de eerste selectie in de basis, terwijl Ajax zonder dispensatiespelers aantrad. In de eerste helft was er weinig gevaar voor beide doelen. De beste mogelijkheid was er voor Jeffrey Rijsdijk die voorlangs schoot.
In de tweede helft werden beide controlerende middenvelders afgelost. Danny Menting had klachten aan zijn bovenbeen, terwijl Danny Post ziekjes was. Shkodran Metaj en Leandro Bacuna kwamen daardoor op de controlerende posities te staan en Jelle Wagenaar en Tim Keurntjes waren de verse krachten aan de zijde van de thuisclub.
Keurntjes kreeg in de beginfase van de eerste helft een kans die hij op aangeven van Gonzalo Garcia voorlangs schoot. Vervolgens was er een schotkans en daaropvolgende rebound voor Norair Mamedov, die uiteindelijk door doelman Bizot onschadelijk werden gemaakt. Mamedov kreeg ook nog een schotkans va n afstand, maar mikte in dat geval de bal naast en over.
In de slotfase kwam Kelvin Bossman in de ploeg voor Jeffrey Rijsdijk. Florian Jozefzoon zag vlak voor tijd een diagonaal schot gekeerd worden door doelman Van Loo. In de voorlaatste minuut was het invaller Suk Hyun-Jun die een vrije trap van zo’n dertig meter verderop, genomen door Aras Özbiliz, van dichtbij binnenkopte: 0-1.
Groningen zette nog even aan maar had aan drie minuten extra tijd niet voldoende om nog de gelijkmaker nog af te dwingen. Daarmee kwam er een einde aan de ongeslagen reeks van twaalf wedstrijden zonder nederlaag. Over twee weken speelt Jong FC Groningen de uitwedstrijd tegen Jong Heerenveen/Emmen.