Beloften onderuit in Zwolle

17 september 2012

Jong FC Groningen is er vanavond nog niet in geslaagd de Beloften Eredivisie te bereiken. In het IJsseldelta Stadion gingen de mannen van trainer Dick Lukkien met 2-1 onderuit tegen de hekkensluiter in Poule A. Henk Bos redde de eer. Suk Hyun-Jun kreeg een rode kaart.

In Zwolle nam de thuisclub na een klein halfuur de leiding. Toen doelman Stefan van der Lei een hoge bal verkeerd beoordeelde, was het voor Fred Benson een koud kunstje om de openingstreffer te maken: 1-0. Zes minuten later maakte Mustafa Saymak er 2-0 van voor de ploeg van trainer Jaap Stam. Met nog een kleine twintig minuten op de klok kwam Jong FC Groningen met een man minder te staan toen Suk Hyun-Jun een rode kaart kreeg wegens een slaande beweging. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Groningen nog een strafschop, die door Henk Bos tot doelpunt werd gepromoveerd: 2-1. Trainer Dick Lukkien met zijn analyse: “De eerste 25 minuten wedstrijd hebben we de wedstrijd totaal gecontroleerd. We speelden niet ons beste voetbal, maar waren bovenliggend en er was niets aan de hand. Binnen vijf minuten gaven we toen twee goals weg. En daarmee maakten we het onszelf wel erg moeilijk.” “In de rust geloofde ik er nog wel in. We wilden met meer druk spelen, maar dat is niet echt gelukt. Na de rode kaart hebben we soms onverantwoorde risico’s genomen met verdedigende acties in ondertal, maar zo kwamen we wel terug in de wedstrijd. Met een hoop energie werd het 2-1 en in de allerlaatste minuut schoot Alex Christovao nog op de paal. De nederlaag was onnodig.” Ondanks de nederlaag blijft Jong FC Groningen tweede op de ranglijst achter koploper Jong Heerenveen. Volgende week kan in het thuisduel met de nummer 3 van de ranglijst, Jong NEC/FC Oss, bij winst alsnog deelname aan de Eredivisie worden afgedwongen. Lukt dat niet, moet het op de laatste speeldag gebeuren in de uitwedstrijd tegen koploper Jong Heerenveen. Opstelling FC Groningen
Van der Lei; Batbay, Ajilore, Bakker, Johansson (75’ Van Nieff); Ben Moussa (82’ Holder), Van Moorsel, Letschert; Bos, Suk (72’ rood), Jones (65’ Christovao).
Rest bank: Potveer, Renken, Francisco. Scores: 26’ Benson 1-0, 32’ Saymak 2-0; 87’ Bos (strafschop) 2-1.
Rode kaart: 72’ Suk
Gele kaarten: 50’ Ajilore, 62’ Bos, 79’ Christovao, 82’ Van Moorsel

Laatste nieuws