string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften onderuit bij Jong ADO Den Haag.

Maandag 31 maart 2014 om 21:27

Jong FC Groningen heeft maandagavond in het Kyocera met 3-1 verloren van Jong ADO Den Haag. Bij rust was de stand 2-1 in het voordeel van de thuisclub. Glenn Bijl opende namens de FC nog wel de score. De Beloften zijn als koploper afgelost door Jong Heracles Almelo.

In de 22ste minuut van de wedstrijd kwamen de Groningers op een voorsprong door middenvelder Glenn Bijl, die attent was nadat de ADO-goalie een lange bal van Keziah Veendorp verkeerd taxeerde: 0-1.
Zeven minuten later was verdediger Roland Baas de ongelukkige maker van een eigen doelpunt: 1-1.  In de veertigste minuut maakte rechtsbuiten Mitchel de Vlugt de 2-1. In de vierde minuut van de extra tijd van de tweede helft bepaalde linksbuiten Malcolm Esajas de eindstand op 3-1.

Nabeschouwing
Trainer Paul Raveneau concludeerde na afloop dat zijn ploeg de ‘verloor’ in de eerste helft: “We hadden een moeilijke openingsfase en toen we wat controle kregen kwamen we op voorsprong. Daarna waren we de controle weer kwijt en profiteerde ADO daar goed van. Na een matige eerste helft van onze kant was de 2-1 ruststand terecht.”
“In de tweede helft hebben we veel energie in de wedstrijd gegooid. Was het tempo hoger, het positiespel beter en gingen we duels pakken. De tweede helft was dan ook beter dan de eerste helft. In de slotfase kreeg Noureddine Boutzamar een goede mogelijkheid op de gelijkmaker en dat was ook verdiend geweest. We namen in die fase alle risico en stuurden een verdediger mee naar voren. Ver in blessuretijd werd het nog 3-1 en daarmee was de nederlaag wat geflatteerd.”

Thuiswedstrijd
Door de tweede (uit)nederlaag van het seizoen is Groningen door Heracles Almelo voorbij gestreefd op de ranglijst. De Groningers hebben de titelkansen evenwel nog in eigen hand. Heracles heeft nu 34 punten en dat is één punt meer dan de FC. Groningen heeft nog drie duels te spelen en Heracles nog twee. Komende maandag 7 april is het Jong Groningen – Jong Vitesse op Sportpark Corpus den Hoorn.
Opstelling FC Groningen
Van der Lei; Cijntje, Veendorp (46’ Payne), Baas, Janzen; Van Nieff, Saban, Bijl (71’ Boutzamar); Mennega, De Groene, Jim de Leeuw (61’ Arias).
Rest bank: Heidekamp (doelman B1)
Scores: 21’ Bijl 0-1, 29’ Baas (eigen doel) 1-1, 40’ De Vlugt 2-1; 94’ Esajas 3-1.

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard